ברכת כהנים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 12 בדצמבר 2007 | 117 צפיות
שלום כבוד הרב אומרת ההלכה כשאין כהנים שליח ציבור אומר ברכנו בברכה המשולשלת וכו`. רציתי לשאול מה פירוש `כשאין כהנים`, האם כשאין כהנים על הדוכן או כשאין כהנים בבית הכנסת. כיצד צריך לנהוג ש``צ כשיש כהנים בבית הכנסת והם באמצע תפילת עמידה ולא עלו לדוכן. תודה וכל טוב

תשובת הרב

ברכת כהנים

הכוונה היא שכשאין ברכת כוהנים, גם אם הם בבית הכנסת ולא עולים. אגב, בעבר ציינתי שלשיטת המשנה ברורה ועוד רבים, אומרים זאת גם כשיש כוהינם, ומתחילים מאלוקינו וכו', ואומר שליח הציבור "כוהנים", והציבור עונה אחריו "עם קדושך כאמור".
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 12 בדצמבר 2007

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?