מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

תפילה

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 5 בפברואר 2007 | 118 צפיות
לכבוד כבוד הרב. אני מתפלל בבית כול יום בשעות הבוקר המאוחרות 10-11 עקב מיגבלות עבודתי. עד היום הייתי מתפלל עם טלית קטנה. כיום קניתי טלית גדולה ואיתה אני מתפלל בבית הכנסת. האם אני יכול בבית להתפלל עם הטלית הקטנה ובבית הכנסת עם הגדולה? תודה לכבוד הרב.

תשובת הרב

תפילה

ראשית, השעה שכתבת היא מאוחרת מאד, אם יכולת להקדים, לפחות לשעה 9:00 היה זה לתועלת רבה. מה עוד שגם אם אינך יכול להקדים, אבל הקפד לומר את קריאת שמע בזמנה (עד 9:10 היום). בכל מקרה, יש להתפלל עם טלית גדול ותפילין, ללא קשר לכך שהטלית הקטן על גופך. בשורות טובות.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 5 בדצמבר 2007

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?