מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

נטילת ידיים שחרית - השימוש במים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 10 בספטמבר 2004 | 118 צפיות
שלום. האם מותר להשתמש במי הנטילה בבוקר לצרכים שונים, כגון השקיית עציצים ושטיפת רצפות?

תשובת הרב

נטילת ידיים שחרית - השימוש במים

פסק השו"ע (או"ח סי' ד ס"ט), מים של נטילת ידיים שחרית אסור ליהנות מהם, ולא ישפכם בבית ולא במקום שעוברים שם בני אדם. כתב המשנה ברורה (ס"ק כ-כא), על כן לא יתנם לפני בהמתו וכו', וישפכם במקום מדרון או בעפר תיחוח.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 10 באוקטובר 2004

אוכל מתחת למיטה

ידוע לי כי מאכל או משקה שהיה מתחת למיטה, אין לאכול אותו משום שרוח רעה שורה על המאכל / המשקה. האם כלל זה תקף גם לגבי כסא? ומה בנוגע לכסא באוטובוס - לדטגמה, אם ערכתי קניות בסופר, האם עלי להקפיד לא לשים את שקית הקניות על רצפת האוטובוס מתחת לכסא עליו אני יושבת (כמו שהרבה אנשים עושים)?

האם מותר בקוצץ פאות

שלום. 1. האם מותר להתגלח בקוצץ פאות שנמצא במכונות גילוח? 2. האם מותר להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? ייתכן שזה ייראה כ``בעל קרחת``. אבל אם מתקרבים רואים את השערות אם איני טועה. 3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת (2) היא: לא: אם מסיבה כל שהיא התספורת שלי לא יצאה טוב, והדרך בשביל לתקן את המצב היא להסתפר לגמרי בקוצץ פאות. האם במקרה זה מותר לי להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? כי אם לא, אז אני אראה ``מוזר`` בעיני הסביבה. תודה.

תער אצל ספר

שלום לרב הלכתי להסתפר, ובסיום התספורת הספר הוציא תער חד פעמי וגילח את אזור העורף ומאחורי האזניים שאלתי היא האם יש בעיה במקומות אלו לגלח עם תער משום ``בל תקיף``? כמו כן מה גדרי בל תקיף? תודה מראש

בית הכסא

כבוד הרב, מותר לכתוב אימיילים או לשלוח SMS בתוך בית הכסא?