מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

ברכה אחרונה

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 10 בדצמבר 2007 | 156 צפיות
שלום רב! שאלתי היא בנושא של ברכות אחרונות. האם יש סדר קדימויות בברכות אחרונות כמו בברכות ראשונות? לדוגמא,האם יש לברך קודם על המחיה ורק אז בורא נפשות או להפך? האם יש הבדלים בין ספרדים לאשכנזים בעניין? תודה רבה וכל טוב!

תשובת הרב

ברכה אחרונה

הביאור הלכה (סי' רב י"א ד"ה ברכה) הביא את דברי הפרי מגדים שיש להקדים את הברכה החשובה, ולכן על המחיה תקדם לברכת בורא נפשות. יש אמנם דעה שמציעה להקדים בורא נפשות על פרות שאכל כדי לא להכנס לספק האם ברכה מעין שלוש פוטרת את כל פרות האילן, אבל רוב הפוסקים לא נקטו כך.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 10 בפברואר 2008

אננס

בס``ד מה מברכים על אננס, יש שאמרו העץ ויש האדמה? בתודה

ברכת על המחיה

שלום כבוד הרב אם אני אוכל אורז וכך עובר זמן של כ 5 דקות, ואז חפץ באכילת עוגה ואוכל כמות של עוגה מעל כזית. האם עלי לברך ברכת על המחיה לאחר פרק הזמן שעבר מאז הברכה על האורז?

ברכה אחרונה על ופלים וכדומה

בס``ד, שלום לכבוד הרב! שמעתי שאם אני אוכל ופלים אני לא יברך ברכה אחרונה אלא אם כן אכלתי כשיעור ובזמן אכילת פרס. מהי אכילת פרס?ומה שיעור האכילה של מזונות? וכמה זמן אחרי האכילה ניתן לברך ברכה אחרונה?