נגילה ברגליים ובנעליים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 12 במאי 2006 | 182 צפיות
האם לאחר נגיעה בנעליים או ברגליים אפשר לההסתפק בשטיפת הידים, או שצריך דווקא נטילה, אם יש כלי במקום? מתי חייב עם כלי ומתי לא? אני צריך לא לשטוף ידיים הרבה, כי זה גורם לי בעיות מסוימות ביד. האם יש מקום שאני אוכל להקל בענייני שטיפת ידיים, כגון אם היה לי ספק אם נגעתי בנעל שאני לא אשטוף את היד? או שבכל מקרה על ספק כזה לא חייב להחמיר?

תשובת הרב

נגילה ברגליים ובנעליים

השו"ע (או"ח סי' ד סעיף יח) כתב איזה דברים צריכים נטילת ידים במים וביניהם כתב גם את הנוגע ברגליו והנוגע במנעליו בעת החליצה. הוסיף המשנה ברורה שנטילת ידיים זו היא משום נקיות, ולכן אין חובה למהר וליטול ידיים אחרי הנגיעה, אלא אם כן נמצאים באמצע תפילה או לימוד תורה. תוכל להקל במקרי ספק. בשורות טובות
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 12 באוגוסט 2006

אוכל מתחת למיטה

ידוע לי כי מאכל או משקה שהיה מתחת למיטה, אין לאכול אותו משום שרוח רעה שורה על המאכל / המשקה. האם כלל זה תקף גם לגבי כסא? ומה בנוגע לכסא באוטובוס - לדטגמה, אם ערכתי קניות בסופר, האם עלי להקפיד לא לשים את שקית הקניות על רצפת האוטובוס מתחת לכסא עליו אני יושבת (כמו שהרבה אנשים עושים)?

האם מותר בקוצץ פאות

שלום. 1. האם מותר להתגלח בקוצץ פאות שנמצא במכונות גילוח? 2. האם מותר להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? ייתכן שזה ייראה כ``בעל קרחת``. אבל אם מתקרבים רואים את השערות אם איני טועה. 3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת (2) היא: לא: אם מסיבה כל שהיא התספורת שלי לא יצאה טוב, והדרך בשביל לתקן את המצב היא להסתפר לגמרי בקוצץ פאות. האם במקרה זה מותר לי להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? כי אם לא, אז אני אראה ``מוזר`` בעיני הסביבה. תודה.

תער אצל ספר

שלום לרב הלכתי להסתפר, ובסיום התספורת הספר הוציא תער חד פעמי וגילח את אזור העורף ומאחורי האזניים שאלתי היא האם יש בעיה במקומות אלו לגלח עם תער משום ``בל תקיף``? כמו כן מה גדרי בל תקיף? תודה מראש

בית הכסא

כבוד הרב, מותר לכתוב אימיילים או לשלוח SMS בתוך בית הכסא?