ספר חסידים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 10 במרץ 2007 | 166 צפיות
מה מעמדו ההלכתי של ספר חסידים?

תשובת הרב

ספר חסידים

דברי רבי יהודה החסיד הוזכרו בחלקם בפוסקים שבאו אחריו, ובחלקם לא נתקבלו כהכרעה מחייבת. ראה במהדור מוסד הרב קוק בהערותיו המחכימות של הרב ראובן מרגליות, שציין לדברי הפסוקים שדנו בדבריו. לפני כמה שנים פרסם בטאון חסידות קרלין-סטולין מספר מאמרים שהעיר על ספר חסידים הרב וואזנר שליט"א.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 10 באפריל 2007

הזכרת שמות קדושים בלימוד הגמרא

אחד``ש כת``ר ישנם מספר מקומות בגמ` אשר בהם מופיעים שמות של מלאכים או של שדים אשר בתפילות מסוימות ידוע כי אין לאמרם בפה. אני לומד בקול רם כמוזכר בגמ` עירובין. האם יש עניין לא להזכיר את השמות בפה ממש בשעת הלימוד? תודה.

שני סיומי מסכת

סיימתי מסכת לכבוד היארצייט של סבי ונעשה בעז``ה סעודה למשפחה האם אני יכול לעשות סיום ג בישיבה ע``מ לדרבן את החבר``ה הצעירים?

חגיגת סיום מסכת

שלום עליכם כבוד הרב מזה זמן מה זיכני בורא עולם ישתבח שמו לעד ללמוד עם חברותא בלילה עד תפילת שחרית. הנה מה טוב ומה נעים להתענג בתענוגי תורתינו הקדושה. רציתי לשאול את כבודו, מספר שתי שאלות: א. האם בסיום מסכת משניות אפשר לחגוג סיום מסכת ולאמר הנוסח הדרן, כולל קדיש. ב. כנ``ל השאלה לגבי מסכת גמרא בגרסת עין יעקב. תודה, כל טוב, בשורות טובות והצלחה רבה.

עשה לך רב

אם החלטתי ללכת ע``פ רב מסויים,שמחמיר במקרים מסויימים יותר מאבי האם יש מקום להקל ולנהוג כאבי.