מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

כלי בו מגעילים כלים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 12 במאי 2001 | 282 צפיות
1. לפני ימים מספר הגעלתי סכום בתוך הקומקום החשמלי . האם זה פוסל את הקומקום ? 2. כמו כן סיר בו הגעלתי סכו``ם ? האם הסיר פסול לבישול. 3. איך הדרך הנכונה להגעיל כלי אלומניום (כגון סיר)

תשובת הרב

כלי בו מגעילים כלים

כלי ההגעלה צריכים להקפיד שלא יהיה כלי איסור בן יומו, או שלא יגעילו בכלי חלבי כלי בשרי ולהיפך. לפני שמגעילים את כל הכלים ראוי להגעיל את הכלי עצמו, כלומר למלא אותו במים, להעמידו על האש, ובזמן שהמים בו נרתחים להכין ברזל או אבן על האש הסמוכה, כשהמים בכלי רותחים יש לתת לתוכו את האבן או הברזל המלובנים, כך שהמים גושלים משולי הכלי ומגעילים גם את דפנותיו מלמעלה ובשוליים. כך שהכשרת כלים בקומקום, ללא פעולות אלו, בעייתית. אך (במענה לשאלה 2) היות שהמים מבטלים את טעם האיסור, הכלי שבו הכשירו אינו נאסר.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 12 ביוני 2001

כשרות תבנית חלבית שבושל בה בשר

לכבוד הרב שלום. אנחנו זוג צעיר ויש לנו רק 4 תבניות (זהות) לטוסטר אובן. היתה פעם או פעמים שהשתמשנו באחת התבניות להכנת טוסטים ולכן סימנו אותה כחלבית , בעוד 3 האחרות שימשו לבישולים בשריים בלבד. היום בטעות השתמשנו בתבנית החלבית לעוף של שבת . אני זוכר שכדי להכשיר תבנית כזו צריך ליבון , מה שמין הסתם יהרוס את התבנית (יש לה ציפוי שלדעתי יתקלף באש ישירה והחום של הטוסטר לפי מה שידוע לי לא מספיק בשביל ליבון) השאלה היא אם וכיצד ניתן להכשירה ואם לא ניתן להכשיר בצורה שלא תהרוס את התבנית האם ניתן להתייחס אליה כבשרית מעתה.

הכשרת בלנדר - מקל

שלום. השתמשנו בטעות בבלנדר (מה שנקרא בלנדר מקל או מוט) בשרי לריסוק מרק בסיר חלבי, שהכיל בצל, ולכן התיחסנו למרק כמרק חלבי. אפשר לפרק את הבלנדר לשני חלקים לחלק העליון שמכיל את החלק החשמלי ולחלק התחתון (שהוא זה נגע במרק ושם נמצא הסכין). הכשרנו את החלק התחתון במים רותחים מבעבעים, שפגמנו עם מעט סבון כלים. אח``כ השתמשנו בו שוב לריסוק מרק בשרי. השאלה היא האם ההכשרה היא טובה, או שבעצם כל הבלנדר נחשב טרף (כולל החלק העליון) ולכן אי אפשר להשתמש בו ולהכשירו (שכן הוא מכיל חלק חשמלי שבעיתי להכשיר) או שההכשרה היתה טובה? במידה וההכשרה לא היתה טובה, האם יש בעיה גם עם הסיר בו ריסקנו את המרק הבשרי לאחר ההכשרה שעשינו?

בשר וחלב

צלחת חלבית ,כנראה מחרסינה או פורצלן,שלא היתה בשימוש זמן רב והניחו עליה שניצל בשרי חם למספר דקות, מה דינה?