מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

ריבית בשבירת חסכון

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 8 באוגוסט 2005 | 287 צפיות
שלום חברי ביקש ממני סכום כסף גדול למשך חודש אך כל כספי סגור בחסכונות , לאחר ששוחחתי עם הבנק אישרו לי להיכנס לאוברדראפט על הסכום למשך חודש , הבנק יחייב אותי בריבית על התקופה שבה הייתי במינוס..האם אני יכול לקחת את הסכום הנ``ל מהחבר שלווה ממני ?

תשובת הרב

ריבית בשבירת חסכון

איסור ריבית הוא לשלם על כך שהמעות נמצאות אצל הלווה במקום אצל הלווה, אבל זה פשוט שהמלוה לא צריך להפסיד מכיסו בגלל ההלוואה, לכן מותר ללוה לשלם למלוה את ההוצאה של שבירת החסכון, אבל אין לשלם על הריבית שחייב הבנק, שדינה כדין הלואה. ישר כוח על הרצון לסיע לחבר.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 8 בנובמבר 2005

הלכות ריבית

שלום לכבוד הרב. קראתי בקיצו``שע שכתוב: ``אפילו לא פסק עמו את הריבית בשעת הלואה , אלא שהלוה לו בחינם עד זמן פלוני, או שמכר לו איזו סחורה בהקפה עד זמן פלוני, או שחייב לו בענין אחר לשלם לו, יהיה מאיזה ענין שיהיה, ובהגיע זמן הפרעון פוסק לו איזה דבר בשביל שירחיב לו את הזמן- גם זאת היא ריבית`` וכתוב בסעיף שלאחריו שגם אם זה מדעתו של הלווה אסור. מה הבעיה בעצם? הרי הלווה הסכים. מדוע יש פה הקפדה על הזמן? תודה.

כסף שנלקח ממני

שלום רב כבוד הרב... ישנם מספר שאלות בנושא כספי שנורא מעיקות עלי... א.חברתי ביקרה בביתי וגנבה ממני כסף שהיה בחדרי ובנוסף חיטטה לי בארנק כאשר ראיתי זאת שנכנסתי במפתיע לחדרי... מה עלי לעושות האם לאמר לה על הכסף?. ב הלוויתי כספים לבנות שלא החזירו לי ואני נורא מתבישת לבקש ג עשיתי בייבי סיטר וההאישה לא שילמה לי את שכרי..( אולי היא שכחה)

הכרת תודה וענין של חוב כספי

שלום לכבוד הרב! ראשית, רציתי להגיד תודה רבה לרב שהסכים לברך את חברתי רות ענת שרעבי לכבוד יום הולדתה,אם כבודו זוכר, רציתי לשלוח מכתב תודה ולא הצלחתי להשיג את הכתובת שלך, אז באמת תודה בשמי ובשם חברתי,היא מאוד שמחה על כך. שנית, רציתי לשאול אם הרב יוכל לייעץ לי איך לפנות לחברה שחייבת לי סכום כסף מסויים והיא כנראה שכחה מזה לגמרי בגלל עניינים שונים שלה (מדובר בחברה יראת-שמים) לי לא נעים לדבר על זה, ואם בכל זאת אצטרך איך אני אגיד? בתודה מראש.אילת