מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

שאלה אישית

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 4 בנובמבר 2007 | 272 צפיות
שלום לרב סליחה על הפניה בשאלה קצת אחרת. אני מחפשת באינטרנט שיעורים או מאמרים של הרב ישראל מאיר לאו, עד כמה שאני מבינה הוא אביך ולכן אני מניחה שתדע לענות על שאלתי. קראתי בעניין רב את סיפרו והגדתו לפסח. אשמח מאד אם תפנה אותי. בתודה מראש. אודליה

תשובת הרב

שאלה אישית

שלום לך, אין לאבא אתר אינטרנט, ואיני יודע אם דבריו מובאים באתרים אלו ואחרים. אציע לך לראות גם את ספרו על פרקי אבות, יחל ישראל, אני בטוח שתמצאי בו עניין רב, אם תתקשרי ללשכות הרבנות בתל אביב ותבקשי רשימת שיעורים ציבוריים שלו, תהני. לצערי איני יכול לעזור לך מעבר לכך.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 4 באפריל 2008

דבר תורה לאירוסין

מהיכן ניתן למצוא דברי תורה המתאימים לאירוסין? (אתרי אינטרנט וספרים מומלצים תודה רבה!

תאריך לידה

שלום לכבוד הרב, גם אני רציתי לשאול לגבי תאריך ליד עיברי: נולדתי ב- 01.01.84 בשעה 23.45 בלילה. ובת.ז. שלי רשום כ``ו בטבת. האם זה נכון? הרי זה כבר אחרי השקיעה. תודה

פגישה אישית

בס``ד שלום הרב! ברצוני לשאול האם ניתן לפגוש את הרב לשיחה אישית בעניין הלכתי ( שמטפרט לכמה מקרים) שמאוד מציק לי ולא ניתן לפוטרו דרך האיטרנט. זה נושא שמאוד טורד את מנוחתי ולא מאפשר לי להקים בית בישראל ואני כבר בחור בן 28.5. פגישה זו בהחלט יכולה לפתור לי בעיה זו ולאפשר לי להקים בית בישראל בעז``ה בתודה מראש.

נבואה בימינו

לכבוד הרב, לא לפרסום ראיתי ביחל ישראל ח``א במצווה לשמוע לדברי חכמים שהרב לאו שליט``א כותב שם בסוף שכיום אין מצווה לשמוע לדברי הנביא כיוון שפסקה הנבואה. מצד שני, הרבי מליובאוויטש אומר בשיחה בספר ``דבר מלכות`` פרשת שופטים תנש``א שיש בדורנו נביא (הוא בעצמו) ואדמור``י חב``ד היו נביאים. וכן יצא פסק דין של כ200 רבנים (חלקם רבנים מובהקים) שחתמו שלרבי מליובאוויטש יש דין של נביא ויש חיוב לשמוע בקולו. השאלה: 1.באופן כללי מעניין אותי האם הרה``ג לאו שליט``א שמע על הפסק דין הזה שהרבי נביא? ואם הרב יודע אז מה דעתו על כך?