מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

הדלקת נר חנוכה

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 12 בפברואר 2001 | 160 צפיות
בס``ד שלום רב! מה עלי לעשות במידה ואני נעדרת מהבית בשעות הערב בחלק מימי החנוכה (לצורך משמרת במד``א שבין 23:00-15:00) - האם על בני הבית לחכות לי בהדלקת הנר, או שעלי להדליק בעצמי כשאחזור?

תשובת הרב

הדלקת נר חנוכה

מי שנמצא בשעת ההדלקה במקום אחר, ועתיד לחזור לביתו בשעה שבני הבית עדיין יהיו ערים, ידליק בשעה שחוזר (טור או"ח סי' תרעב בשם תוס'), שהרי בזמננו ההיכר הוא לבני הבית, ומדליקים בשעה שהם ניעורים. השולחן ערוך הביאו (ס"ב), וסיים שטוב להזהר גם בזמן הזה. המשנה ברורה (ס"ק י) סיכם בשם המגן אברהם שידליק כשבני הבית מקובצים שם. בספר יוסף אומץ (ס" תרעג) הביא את פסק הרשב"א שיקפיד על הדלקה בתחילת הלילה דווקא, אף בזמן הזה. לכן, אם את חוזרת בשעה סבירה, שבני אדם עדין ברחובות (8-9 בערב), עדיף שימתינו. אם מאוחר יותר, עדיף שאחד מבני הבית ידליק, בלעדיך.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 12 במרץ 2001

הלכות חנוכה

שלום רב בעלי מדריך בפנימיה ובשבת חנוכה אנחנו שם. איפה צריך להדליק חנוכיה(אנחנו ישנים בבית שלנו הוא 5 דקות מהישיבה) בד``כ אנחנו חוזרים מאוד מאוחר שקרוב לוודאי שנגיע הנרות לא ידלקו) לפי מנהג האשכנזים תודה רבה

חנוכה

מה עלי לעשות אם אין לי מספיק כסף בשביל חנוכייה?

נרות חנוכה

בס``ד שלום רב כאשר בבתי מלון מדליקים נרות חנוכה בלובי/בחדר אוכל /בבית הכנסת איך אדם פרטי יכול לצאת לידי חובה ? בברכת חנ וכה שמח תודה.

אף הן היו באותו הנס

בס``ד לכבוד הרב לאו נ``י השלום והברכה. מה הדין במצב שהאיש מברך ואיש אחר הנוכח לידו מדליק? מה הדין במצב שאיש מברך ואשה מדליקה? האם יש נפק``מ בין בית פרטי לבין מקום ציבורי? בכבוד רב