מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

את מי להעדיף שימות

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 9 ביוני 2007 | 332 צפיות
שלום, שמעתי הלכה שאם יש בידך ברירה שהוא שיהרגו אותך או שיהרגו יהודי אחר, אתה צריך לבחור שאתה תמות, שיהרגו אותך. גם אם אתה גדול בתורה ואפילו גדול הדור אתה צריך לבחור את עצמך,וגם אם היהודי האחר לא מאמין בעיניך, כי אתה לא יודע את מי השם אוהב יותר.

תשובת הרב

את מי להעדיף שימות

ההלכה אכן היא שאם דורשים ממני לעבור על איסור תורה של רציחה, ולהרוג אחר, אין לי שום היתר, כי איני יודע דמו של מי חשוב יותר. בחז"ל מצאנו שלאחרים מותר, ואולי אף חובה למסור נפשם למען הצלת אחד החשוב לרבים. כך היה עם רבי ראובן איצטרובלי שמסר נפשו ואמר לרומאים שהוא רבי עקיבא כדי שיהרגו אותו במקומו, ובכך ירוויח עם ישראל את רבי עקיבא למשך זמן נוסף עד שתתגלה ההטעיה. אבל לתלמיד חכם עצמו אסור לעבור על איסור הרציחה כדי להציל נפשו. בשורות טובות.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 9 בינואר 2008

צום בתשעה באב

שלום וברכה לרב! בעקבות ימים תרופים אלו שגזרת הגירוש עומדת על ראשנו(היו לא תיהיה)ומכוון שהגירוש לפי התאריך יוצא למחרת תשעה באב. והתנגדות תיהיה עוד לפני בחום הכבד בשטח שבאיזור חבל עזה ובתשעה באב . שאלתי היא:האם בגלל המצב שנוצר שצריכים אנו לסכל הגירוש האם תיהיה אפשרות לבטל הצום ?.ואם לא לבטל אז לפחות להיתענות בצום זה תענית שעות בלבד. נ.ב: דגש לפעילים בשטח בלבד!

קריעה

לכבוד הרב שלום וברכה!! האם מותר מבחינת ההלכה לאנשים שאינם תושבי הגוש לשבת שבעה ולקרוע קריעה (אנחנו מרגישים צורך גדול לעשות זאת)?? שנשמע בשורות טובות ומן השמים ננוחם רחל

תספורת

האם יש עניין להמשיך ולא להתגלח (לאחר 3 השבועות) לאור המצב, דרך אגב- אני חייל.

פולארד

בהתאם לשאלתי הקודמת היתי רוצה לשאול שתי שאלות 1. האם לא צריך לעשות כל דבר בשבילו הרי אם הוא לא היה עושה מה שעשה לא הינו חיים כיום ולכן גם צריך אולי פיקוח נפש בישבילו ושאלה 2. האם יש לו דין יותר מיוחד מאשר רון ארד וכו` או שכולם שווים?