מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

קלאפי טארוט

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 12 באוקטובר 2003 | 230 צפיות
האם מותר לקרוא בקלפי טארוט וכן האם יש מקור בקבלה לנושא (הקריאה היא רק בצחוק ונועדה למישחק למרות שהיא נעשת ע``י ספר בנושא)

תשובת הרב

קלאפי טארוט

מבלי להתייחס לחשיבות הזמן, אין איסור לשחק בהם, כל זמן שהדבר משחק בלבד, ואין בו שום משמעות של עשיית מעשה בעקבות קריאת הקלפים. האם כדאי להתרגל לדבר שעלולים להמתכר לו? זו כבר דעה אישית.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 3 באפריל 2004

קפואירה!

לכבוד הרב שלום! קפואירה היא אומנות לחימה עתיקה שרוקדים לפי מנגינה עכשיו הנה העניין יש שיר אחד שמוזכר שם את השם מריה (אימו של יש``ו) אבל המורה שלי הוא לא מאמין במריה ואנחנו לא מאמינים בה עכשיו בדרך כלל אין אצלנו את השיר הזה שאלתי אלייך האם יש איסור לרקוד קפואירה??

תמונה של פסל

שלום לכבוד הרב. חברה שלי נתנה לי תמונות של פסלים שצילמה בצרפת ,כמדומני .(פסל של כהן גדול, דוד וגוליית וכו`). האם מותר לי להשאער את התמונות בחזקתי? תודה רבה.

בית כנסת עם פסלים?!

שלום רב אני מכיר בית כנסת שבו אני מתפלל לעיתים די רחוקות, ובו שני פסלי עץ גדולים של אריות, העומדים ליד המדרגות העולות אל ארון הקודש. האם זה בעייתי מבחינת ההלכה?

חו``ל

שלום רב, יש לי שתי שאלות הלכתיות בנוגע בחוץ-לארץ: א. אני שוהה במלון בו בכל חדר ישנו מיחם (להכנת תה וכדו`), האם מותר לי להשתמש בו? ב. קראתי פעם אצל הרב שכניסה לכנסיה מותנית בכך שהיא לא תהיה פעילה, ותשמש אך ורק כמוקד היסטורי. האם מותר להאזין לקונצרט שממוקם בכנסיה פעילה, בהנחה שלא מגיעים כמובן בשעות ה`תפילה`, ושהקונצרט הינו לא דתי בעליל? תודה רבה!, ושנשמע בשורות טובות מכל הנעשה בארץ בע``ה.