הידור במגילה

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 3 ביולי 2003 | 111 צפיות
יש הידורים מיוחדים בכתיבת המגילה?

תשובת הרב

הידור במגילה

ההידורים הם: 1. כתיבת המילה "המלך" בראש כל עמודה. 2. 11 שורות של מגילה 3. בעלת עמוד שלם בסופה (משנה ברורה סי' תרצא ס"ק טז). 4. ככל כתיבת סת"ם, בהידור וביופי.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 3 ביולי 2003

תחפושת תוצרת חוץ

שלום רב! רציתי לשאול האם מותר להתחפש בפורים בתחפושות מתוצרת חו``ל, ולא סין, אלא דווקא מארצות נוצריות באירופה או בארה``ב, כשסביר להניח שהתחפושת הוכנה במקור עבור היום שהנוצרים מתחפשים בו (``ליל כל הקדושים`` או משהו כזה). האם מותר להתחפש בתחפושת כזו בפורים? תודה וחג שמח!

אבילות בשושן פורים

שלום לכבוד הרב. אבא של חבר נפטר בשנה שעברה בשושן פורים (אדר ב` כמובן). האם יש הנהגות מיוחדות בעליה לקבר בתאריך זה? האם בכלל עולים לקבר בשושן פורים? תודה רבה.

תענית ביום החופה 2

שלום רב לכבוד הרב! קיבלתי את תשובתך אך איני מבין את כוונת הרב וברצוני להדגיש שהחתונה אמורה ב``ה להתקיים בשבוע שלאחר חג הפורים, על כן מה דינם? שבוע טוב

פורים דמוקפות.

שלום רב, אני מתגורר בישוב במרכז הארץ וב``ה בפורים אני מתכוון לנסוע למלון בטבריה, מה הדין לגבי לגבי מועד קריאת המגילה?