מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

נטילתידיים בראיית מת

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 5 בינואר 2002 | 105 צפיות
יוצא לי לנסוע בכביש מס' 5 כביש חוצה שומרון ולראות מצבות ולפעמים ממש לויות וכו' האם חלה חובת נטילת ידים עקב ראיה?

תשובת הרב

נטילתידיים בראיית מת

השולחן ערוך (או"ח סי' ד סעיף יח) כותב שהנוגע במת, או ההולך הין המתים מחוייב ליטול ידיים, לא מוזכר בדבריו דין נטילה בראיית נפטר. המשנה ברורה הביא את דברי הרמ"א (יור"ד סי' שעו) שאף ההולך ללווית המת נהגו ישראל ליטול ידיים טרם יכנסו לבית, ומנהג ישראל תורה. לא מוזכר חיוב נטילה על ראיית קבר.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 5 בפברואר 2002

כיבוד ביורצייט

שלום לכבוד הרב, מה מקור המנהג להביא כיבוד לבית הכנסת ביום היורצייט על הורים? מה הנוהג כיום? תודה.

אבלות

רציתי לדעת מהם דיני האבלות שנוהגים לאחר השבעה על אח שנפטר? האם מותר להתארח בשבועות או בכלל בשבתות לפני תום החודש?האם מותר לאכול בשר במהלך החודש? וכו` ראוי לציין כי אנו משפחה ספרדית מהעדה המרוקאית.

בית חולים

האם ישנו איסור לכוהנים להיכנס לבתי חולים מסוימים? אם יש האם מותר משום חולי (לאו דוקא פיקוח נפש)או לקיום מצוות ביקור חולים?

דינים

הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה להיכנס לבית קברות בהיותי על מחזור היות ויש לי אזכרה של 30 יום על מות סבי