מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

קבורה יהודית וקעקועים

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 6 ביוני 2006 | 551 צפיות
כבוד הרב, שלום לך, אני תושב מודיעין לכן פניתי אליך, תודה מראש. האם נכון שבעת קבורה יהודית מוסרים קעקועים מן הגופה או שמדובר בשמועות בלבד? ואם לא כך, מה כן נעשה? תודה.

תשובת הרב

קבורה יהודית וקעקועים

כבוד הנפטר כל כך חשוב לנו, ומשום כך אין אנו עושים שום פעולה שתגרום להוצאת דם ממנו, אלא רק נקיון הגופה ועטיפתה בכבוד. איני יודע מה מקור השמועה, ואין זה אומר מה התיחסותי לקעקוע, אבל כל נוהגי הקבורה נועדו לכבודו בלבד.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 7 בפברואר 2004

כיבוד ביורצייט

שלום לכבוד הרב, מה מקור המנהג להביא כיבוד לבית הכנסת ביום היורצייט על הורים? מה הנוהג כיום? תודה.

אבלות

רציתי לדעת מהם דיני האבלות שנוהגים לאחר השבעה על אח שנפטר? האם מותר להתארח בשבועות או בכלל בשבתות לפני תום החודש?האם מותר לאכול בשר במהלך החודש? וכו` ראוי לציין כי אנו משפחה ספרדית מהעדה המרוקאית.

בית חולים

האם ישנו איסור לכוהנים להיכנס לבתי חולים מסוימים? אם יש האם מותר משום חולי (לאו דוקא פיקוח נפש)או לקיום מצוות ביקור חולים?

דינים

הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה להיכנס לבית קברות בהיותי על מחזור היות ויש לי אזכרה של 30 יום על מות סבי