מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

טהרה של נפטר

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 8 באוגוסט 2005 | 135 צפיות
שלום עליכם. זכיתי להשתתף בטהרה של נפטר השבוע, ותהיתי מדוע שמים חומץ וביצה על ראשו של הנפטר, ומדוע שמים חרס על עיניו? בברכה ובתודה

תשובת הרב

טהרה של נפטר

לא ראיתי את המנהג של חומץ וביצה. לגבי כיסוי העיניים, ברא"ש במסכת תמיד לב,ב, אומר שנתנים עפר על העין, כי העין אף פעם אינה שבעה, עד שסוגרם אותה. אם יש בן או בת הם נותנים את העפר, לקיים את הנאמר ביעקב אבינו, ויוסף הוא ישית ידו על עינך. אומרים אתה פסוק הזה וגם את הפסוק כי עפר אתה ואל עפר תשוב. בזוהר פרשת שלח כתב את הדינים שהזכרתי.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 8 בנובמבר 2005

כיבוד ביורצייט

שלום לכבוד הרב, מה מקור המנהג להביא כיבוד לבית הכנסת ביום היורצייט על הורים? מה הנוהג כיום? תודה.

אבלות

רציתי לדעת מהם דיני האבלות שנוהגים לאחר השבעה על אח שנפטר? האם מותר להתארח בשבועות או בכלל בשבתות לפני תום החודש?האם מותר לאכול בשר במהלך החודש? וכו` ראוי לציין כי אנו משפחה ספרדית מהעדה המרוקאית.

בית חולים

האם ישנו איסור לכוהנים להיכנס לבתי חולים מסוימים? אם יש האם מותר משום חולי (לאו דוקא פיקוח נפש)או לקיום מצוות ביקור חולים?

דינים

הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה להיכנס לבית קברות בהיותי על מחזור היות ויש לי אזכרה של 30 יום על מות סבי