מבקרים מחוץ לישראל? תוכלו לעבור לגרסה באנגלית בלחיצה אחת. Prefer English? Switch now.
מעבר לאנגלית

ברכת כהנים - תחבושת

יש לכם שאלה הלכתית?

הנכם מוזמנים לשלוח את שאלתכם ולקבל תשובה הלכתית מהרב.

השאלה שנשאלה

שואל/ת: אנונימי 1 ביולי 2006 | 139 צפיות
שלום הרב, אני כהן ויש לי על האחת האצבעות תחבושת, ואני לא יודע אם צריך לעלות לברכת כהנים או לא. אם צריך אז אבקש שתאמר לי באיזה אופן ליטול ידיים. בתודה, יוסי.

תשובת הרב

ברכת כהנים - תחבושת

גם כהן יש לו תחבושת (רטיה) על ידו עולה לדוכן (מגן אברהם סי' קכח ס"ק כז), אפשר ליטול ידיים על כל היד, חוץ מאשר עליה. אבל אם התחבושת גדולה מג' טפחים על ג' טפחים (טפח=8 ס"מ) אזי אי אפשר לעלות כי אי אפשר ליטול ידיים.
משיב: הרב דוד לאו - מודיעין
תאריך תשובה: 1 בספטמבר 2006

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?