תפילה אישית

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 10, 2006 | 147 views
שלום כבוד הרב. ידוע לי כי ניתן לבקש בקשות אישיות ותפילה אישית בשמונה עשרה או ב``שומע תפילה`` או לפני ``עושה שלום``. רציתי לשאול האם יש הגבלה על אריכות התפילה (5 דקות זה בסדר?) כדי שלא ייחשב הפסק, והיכן הכי כדאי להתפלל תפילה אישית זו בתוך התפילה. אני הולכת לפי הלכות הספרדים בנושא התפילה. תודה רבה וחג שמח.

The Rabbi's answer

תפילה אישית

אין הפסק כל עוד את עסוקה בתפילה, גם אם בקשותיך האישיות ארוכות הן, הקדוש ברוך הוא מאזין תפילה. שני המקומות שציינת ראויים, גם בשומע תפילה וגם לפני עושה שלום. כדאי אולי את הבקשות הארוכות לשמור לסוף התפילה, ואת הקצרות לומר בשומע תפילה. וה' ישמע תפילתך.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 10, 2006

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?