כשרות מכונות הגילוח

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי February 2, 2004 | 485 views
שלום רב נושא של כשרות מכונות הגילוח הועלה באתר זה לא פעם. אך לצערי אני נאלץ להעלותו שוב כיוון שלאחר עיון ברוב החומר שבאתר, ראיתי שאין הכרעה חד משמעית האם מותר להשתמש במכונות הגילוח החדשות ובמיוחד אלה של פיליפס. אם מותר אז אלו דגמים? כרגע אני משתמש במכונה מאוד ישנה, אך אני פוחד להחליפה עקב החשש ההלכתי. אודה לך מאוד על עזרתך בפתרון שאלה זו. בכבוד רב. מיכאל

The Rabbi's answer

כשרות מכונות הגילוח

אם תבדוק בתשובות שכתבתי בעבר ציינתי כי איני בקי בסוג זה או אחר. מפי רבותי למדתי קריטריון אחר לנושא, אותו יכול אתה לבצע בעצמך. נסה לגלח במקם שמותר לעשות זאת (על היד, במקום עליו מונח השעון בדרך כלל), אחרי הגילוח העבר את האבעות בניגוד לכיוון הגדילה, אם עדיין תחוש את השערות, סימן שלא נעקר השורש, והגילוח במכונה זו מותר.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: February 2, 2004

אוכל מתחת למיטה

ידוע לי כי מאכל או משקה שהיה מתחת למיטה, אין לאכול אותו משום שרוח רעה שורה על המאכל / המשקה. האם כלל זה תקף גם לגבי כסא? ומה בנוגע לכסא באוטובוס - לדטגמה, אם ערכתי קניות בסופר, האם עלי להקפיד לא לשים את שקית הקניות על רצפת האוטובוס מתחת לכסא עליו אני יושבת (כמו שהרבה אנשים עושים)?

האם מותר בקוצץ פאות

שלום. 1. האם מותר להתגלח בקוצץ פאות שנמצא במכונות גילוח? 2. האם מותר להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? ייתכן שזה ייראה כ``בעל קרחת``. אבל אם מתקרבים רואים את השערות אם איני טועה. 3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת (2) היא: לא: אם מסיבה כל שהיא התספורת שלי לא יצאה טוב, והדרך בשביל לתקן את המצב היא להסתפר לגמרי בקוצץ פאות. האם במקרה זה מותר לי להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? כי אם לא, אז אני אראה ``מוזר`` בעיני הסביבה. תודה.

תער אצל ספר

שלום לרב הלכתי להסתפר, ובסיום התספורת הספר הוציא תער חד פעמי וגילח את אזור העורף ומאחורי האזניים שאלתי היא האם יש בעיה במקומות אלו לגלח עם תער משום ``בל תקיף``? כמו כן מה גדרי בל תקיף? תודה מראש

בית הכסא

כבוד הרב, מותר לכתוב אימיילים או לשלוח SMS בתוך בית הכסא?