מעקה

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי December 6, 2004 | 91 views
בס``ד שלום עליכם, בבית הורי (בית דו קומתי), ישנה מרפסת ללא שימוש כלשהו, וכמעט אף פעם לא נכנסים אליה. המרפסת היא בגודל של 3 על 4 מטר בערך, ומוקפת בקיר אבן בגובה 56-57 ס``מ. שאלתי הראשונה היא: האם ישנה חובה להתקין מעקה, ואם כן, עד איזה גובה? שאלתי השניה היא: אם מסדרים מנעול לדלת הכניסה היחידה למרפסת (דלת הזזה מזכוכית), כך שרק מבוגר יכול לפתוח אותה, האם אז אפשר שלא להתקין מעקה. סליחה על האורך. ברשות ובמחילה מכבוד תורתו, אני שולח שאלה זו למספר רבנים, כי לא תמיד השאלה מגיעה לתעודתה. תזכו למצוות, למעשים טובים ולחיים טובים ארוכים ומאושרים, כל טוב סלה.

The Rabbi's answer

מעקה

אם תתקינו דלת נעולה, אפשר להקל שלא להקים מעקה. אם יש אפשרות להיכנס, הרי ילדים אינם שואלים אם המרפסת שימושית או לא, כך שזהו מקום סכנה ויש לקבוע מעקה.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: January 6, 2005

אוכל מתחת למיטה

ידוע לי כי מאכל או משקה שהיה מתחת למיטה, אין לאכול אותו משום שרוח רעה שורה על המאכל / המשקה. האם כלל זה תקף גם לגבי כסא? ומה בנוגע לכסא באוטובוס - לדטגמה, אם ערכתי קניות בסופר, האם עלי להקפיד לא לשים את שקית הקניות על רצפת האוטובוס מתחת לכסא עליו אני יושבת (כמו שהרבה אנשים עושים)?

האם מותר בקוצץ פאות

שלום. 1. האם מותר להתגלח בקוצץ פאות שנמצא במכונות גילוח? 2. האם מותר להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? ייתכן שזה ייראה כ``בעל קרחת``. אבל אם מתקרבים רואים את השערות אם איני טועה. 3. במידה והתשובה לשאלה הקודמת (2) היא: לא: אם מסיבה כל שהיא התספורת שלי לא יצאה טוב, והדרך בשביל לתקן את המצב היא להסתפר לגמרי בקוצץ פאות. האם במקרה זה מותר לי להסתפר לגמרי בקוצץ פאות? כי אם לא, אז אני אראה ``מוזר`` בעיני הסביבה. תודה.

תער אצל ספר

שלום לרב הלכתי להסתפר, ובסיום התספורת הספר הוציא תער חד פעמי וגילח את אזור העורף ומאחורי האזניים שאלתי היא האם יש בעיה במקומות אלו לגלח עם תער משום ``בל תקיף``? כמו כן מה גדרי בל תקיף? תודה מראש

בית הכסא

כבוד הרב, מותר לכתוב אימיילים או לשלוח SMS בתוך בית הכסא?