הליכה לשרותים בלילה הרבה פעמים

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 12, 2005 | 252 views
בס``ד אבא שלי מבוגר והוא קם עשרות פעמים בלילה לשרותים להתפנות האם כל פעם הוא צריך לשטוף ידיים או שאפשר לחכות עד הבוקר ולשטוף? מדובר באדם מבוגר. תודה

The Rabbi's answer

הליכה לשרותים בלילה הרבה פעמים

אפשר להקל שיטול ידיו רק בעת השכמתו בבקר. בשורות טובות.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 12, 2005

ראיית ברק

שלום, מה נחשב ראיה של ברק כדי לברך ?האם גם שיושבים בבית סגור ורואים את הבהק האור החוזר בתוך הבית צריך לברך? תודה מראש וחורף טוב.

ברכת הגומל

שלום! אני כרגע שבועיים אחרי לידה, ועוד לא ברכתי ברכת הגומל. רציתי לדעת עד מתי אוכל לברך? האם אוכל לברך בפדיון הבן? תודה ושבת שלום!

ברכת אשר יצר

שלום רב א. אדם העושה צרכיו בלילה האם הוא צריך לשטוף את פיהו וליטול ידיים ואז לברך? ב. מה קורה אם הוא קם לשירותים עד שעה לפני שהוא קם לתפילה האם עדיף שלא יברך אלא יחכה לזמנו שיקום ואז יברך?(בהנחה שלא ישכח...) תודה רב ה

ברכות על רעם ועל ברק

שלום כבוד הרב. ככל הידוע לי יש לברך על רעם ששומעים(שכוחו וגבורתו..) ועל ברק שרואים(עושה מעשה..)פעם ביום(אפילו כמה ימים ברציפות). השאלה שלי היא מתי מתחיל היום? כלומר ,אם לדוג` היה רעם בשעה 1 בלילה ובירכתי ,האם הברכה תופסת ליום הקודם או שמא לאחר חצות זהו כבר יום חדש ולכן אם במהלך היום כשאקום מהשינה ,אשמע רעם ,עליי לא לברך?אשמח להסבר על חלוקה לגבי הברכות מתי מתחיל ומסתיים יום. תודה רבה מראש.