כיבוד הורים

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי April 11, 2006 | 198 views
לכבוד הרב שלום אם ירצה ה` יש לנו ארוע בשבוע הקרוב (יום שני 22 בחודש) לאחין של אימי. אבא שלי מתנגד שאני אלך בגלל שיש לו סיכסוך עם האחות ולכן מתנגד שאני אלך עכשיו גם כן אימי אומרת שאם לא אלך אז אני לא מכבדת אותה וכו`.. בבקשה מהר שיעזור לי להחליט!! תודה ושלום.

The Rabbi's answer

כיבוד הורים

מבחינת הלכה אדם מציית להוריו, אף בדברים שאין להם הנאה מהם, אך עצם העובדה שהאב מבקש, כל עוד אין לבן הפסד מדבר זה, שומע הבן בקול הוריו. אבל במקום שיש הפסד בדבר או מניעת שלום בית, לא חייב הבן לשמוע בקול אביו/אימו. כך שאין חובה לשמוע בקול האבא במקרה זה, כאשר הציות לדבריו יגרום צער. אבל, במקרים כאלו לא נכון ללכת לפי דין בלבד, אלא לפנים משורת הדין. חפשי קרוב משפחה מבוגר שישוחח עם האב ויאמר לו שכפי שהאם הולכת לאירוע, כך גם את, ואל לו לערב את הילדים במחלוקות.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 11, 2006

ברכת האורח

שלום לכבוד הרב.רציתי לשאול האם אני צריך לברך ברכת האורח שאני מתארח אצל סבי וסבתי או שאצל משפחה לא מברכים.תודה מראש וכל טוב.

לוטו וטוטו כעזרה לבן

יש לי בן באמצע שנות השלושים שעדיין לא מצא את עצמו. כאשר יש לו עבודה הוא מסתדר ב``ה אבל כשאין הוא מסתובב עם חברים מפוקפקים. ברצוני לעזור לו והאפשרות הכי יעילה כרגע היא לקנות לו דוכן של מילוי לוטו וטוטו וכך להעסיקו במשך כל היום. האם העיסוק בטוטו ולוטו מותר בכלל ובמקרה הזה בפרט?

נטילת ידים לתינוק

שלום, אני נוטלת ידים בבוקר לתינוקי בן ה-3 חודשים. רציתי לדעת האם זה חשוב ליטול בסירוגים או שבגלל היותו תינוק אפשר ליטול שלוש ימין ואז שלוש שמאל? תודה