ברכת האורח
שלום לכבוד הרב.רציתי לשאול האם אני צריך לברך ברכת האורח שאני מתארח אצל סבי וסבתי או שאצל משפחה לא מברכים.תודה מראש וכל טוב.
שלום לכבוד הרב.רציתי לשאול האם אני צריך לברך ברכת האורח שאני מתארח אצל סבי וסבתי או שאצל משפחה לא מברכים.תודה מראש וכל טוב.
יש לי בן באמצע שנות השלושים שעדיין לא מצא את עצמו. כאשר יש לו עבודה הוא מסתדר ב``ה אבל כשאין הוא מסתובב עם חברים מפוקפקים. ברצוני לעזור לו והאפשרות הכי יעילה כרגע היא לקנות לו דוכן של מילוי לוטו וטוטו וכך להעסיקו במשך כל היום. האם העיסוק בטוטו ולוטו מותר בכלל ובמקרה הזה בפרט?
שלום, אני נוטלת ידים בבוקר לתינוקי בן ה-3 חודשים. רציתי לדעת האם זה חשוב ליטול בסירוגים או שבגלל היותו תינוק אפשר ליטול שלוש ימין ואז שלוש שמאל? תודה
האם מותר לי ליסוע בטרמפים על אף שההורים שלי לא מרשים לי לעשות זאת? הורי רוצים שאני אסע באוטובוסים וכדי להגיע למקום שאליו אני צריך אז צריך מינימום שלושה אוטובוסים וזה מאוד יקר ואני צריך לנסוע לשם הרבה יחסית, והמצב הכספי של המשפחה שלי כרגע ממש לא מזהיר. בנוסף לכך אני לא ממש אוהב לנסוע באוטובוסים. מה עליי לעשות? בתודה מראש