עבודת ניקיון בחג

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי May 10, 2006 | 175 views
בס``ד שלום כבוד הרב , הסתמכתי על עוזרת בית לנקיון לחג והיא לא הגיעה . האם מותר לי להעסיק אחרת בחול המועד ? יש לי אורחים לימי החג ואני לא מאמינה שאוכל לארח אותם כך . זה יביך אותי מאד . תודה וחג שמח .

The Rabbi's answer

עבודת ניקיון בחג

היות שזהו ניקיון לכבוד החג, מותר לנקות את הבית, וגם להיעזר בעוזרת
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 10, 2006

כתיבת עבודה בחוה``מ

שלום וברכה לרב, אני שואל את השאלה לגבי חוה``מ כבר עכשיו, מכיוון שאני צופה שכך יהיה המצב. עלי להגיש עבודות עד סוף תקופת החגים. אני מנסה לעשות מאמצים רבים ע``מ שלא אצטרך לכתוב עבודות בחוה``מ,אבל כפי שאני רואה זאת, לא תיוותר לי ברירה ואאלץ לעשותם אז. האם יהיה מותר לי לכתוב בחוה``מ את העבודות הנ``ל? בברכת גמר חתימה טובה.

בני חו``ל בא``י

לכבוד הרב שלום, בחול המועד סוכות, משפחתי הולכת לבקר בני משפחתי המבקרת מחו``ל. אנחנו נסועד עימם ארוחה ביום א` חוה``מ, שהינו חג עבורם. האם מותר לי להביא מתנות לילדים, או ישנה בעיה של העברת קניין עבורם? כתיבה וחתימה טובה

מחיקה בפסח

שלום, שאלות רבות ותשובות ראיתי בנושא כתיבה בפסח. ומה בעניין מחיקה? טשטוש אותיות? לשם צינזור חומרים לא ראויים ובמיוחד מחשש שעם חלוף הזמן ישכחו ממני המקומות אותם ברצוני לצנזר (העניין קשור לתחום עבודתי ולא עניין פרטי). תודה מראש וחג שמח!