הדלקת נרות חנוכה בטיול

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 11, 2003 | 145 views
כאשר אני נמצא בחוץ לבית בטיול, או לחילופין לא מגיע הביתה עד שעות הערב המאוחרות, האם עלי להדליק נרות במקום בו אני נמצא אף שאינני ישן שם או שעלי להמתין עד שאגיע הביתה? שאלה דומה לגבי מצב בו אני מוזמן למישהו להדלקת נרות: האם מותר לי להדליק אצלו נרות או שעלי להדליק בביתי שם הנני ישן?

The Rabbi's answer

הדלקת נרות חנוכה בטיול

מצות הדלקת נרות חנוכה היא בבית. אם ישנו מישהו מבני הבית בבית, בשעת ההדלקה, הוא מוציא אותך ידי חובה. אם אין אף אחד, כשתגיעו לבית, אם לא יהיה מאוחר מדי חייבים להדליק בברכה. אם מאוחר, הער את בני הבית (בזהירות) שיהיו בשעת פרסום הנס, ותברך ותדליק. אין משמעות להדלקה בבית חברך, שם אינך מחויב.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 11, 2003

הלכות חנוכה

שלום רב בעלי מדריך בפנימיה ובשבת חנוכה אנחנו שם. איפה צריך להדליק חנוכיה(אנחנו ישנים בבית שלנו הוא 5 דקות מהישיבה) בד``כ אנחנו חוזרים מאוד מאוחר שקרוב לוודאי שנגיע הנרות לא ידלקו) לפי מנהג האשכנזים תודה רבה

חנוכה

מה עלי לעשות אם אין לי מספיק כסף בשביל חנוכייה?

נרות חנוכה

בס``ד שלום רב כאשר בבתי מלון מדליקים נרות חנוכה בלובי/בחדר אוכל /בבית הכנסת איך אדם פרטי יכול לצאת לידי חובה ? בברכת חנ וכה שמח תודה.

אף הן היו באותו הנס

בס``ד לכבוד הרב לאו נ``י השלום והברכה. מה הדין במצב שהאיש מברך ואיש אחר הנוכח לידו מדליק? מה הדין במצב שאיש מברך ואשה מדליקה? האם יש נפק``מ בין בית פרטי לבין מקום ציבורי? בכבוד רב