ל``ה?

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי January 2, 2006 | 305 views
הלכתי עם כמה בנות להתנדבות אצל ילדים מוגבלים. באמצע התחלתי לבכות וחברות שלי שאלו אותי למה. עניתי להם שזה ממש עצוב שילדים אלו לא יוכלו להקים משפחה. בסוף לא ברור אם אפילו צדקתי אבל האם זה היה ל``ה?

The Rabbi's answer

ל``ה?

לא ברור לי מה הן ראשי התיבות ל"ה, אודה על הסבר. לגוף הדברים. אני מעריך את בכייך, אבל זכרי היטב את דברי רבי יצחק עראמה בספרו עקידת יצחק, שמדבר על כך שיש לדם תפקיד בעולם, לממש את יעודו כאישיות. ויש לו תפקיד להיות חוליה בשרשרת הדורות. ילדים אלו זוכים למש את ייעודם, אשר קצב להם הבורא, ודווקא מי שעסוק איתם מבחיו לדעת שיש להם עולם פנימי, וטוב להם. הם מאושרים מעצמם הרבה יותר מאנשים המוגדרים נורמלים. תבורכי על המאמץ הרגשי שאת מושיטה להם, ותני דעתך על כך שהם עושים את מה שהם יכולים מתוך שלווה פנימית שלהם. זכית להיות מהתומכים.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 2, 2006

ניתוח לייזר

לכבוד הרב שלום רב: לפני מספר שנים שאלתי את כבודו אם מותר לי להשתמש בפינצטה כדי להוציא את השערות בגבות בין שני העיניים והסיבה הייתה כי לא היה לי נוח עם העובדה שאנשים היו צוחקים עלי! עכשיו שאלתי לרב זה האם עם הטכנלוגיה של היום מותר לי לעשות ניתוח לייזר כדי להוריד את השערות בין עייני לתמיד כדי שלא אצטרך להמשיך להוריד בעזרת פינצטה?וגם מפני שניתוח לייזר זה עדיין לא נחשב כיום רק לדבר של מעשה של נשים! אשמח אם תענה לשאלתי בהקדם ההאפשרי. בכבוד רב ושבת שלום.

בישול נוכרים-וכלים

בס"ד שלום רב! לפני שכשנתיים סבתי הצטרפה לגור איתנו ואחרי ניתוח מסוים היא נזקקה לפיליפינית והבאנו לה, הפיליפינית הראשונה(היו כמה) הייתה מבקשת ממני או ממישהו בבית שידליק את האש, אבל אחרי שהיא הלכה והבאנו פיליפינית אחרת אני לא יודע למה אבל היא לא בקשה מאף אחד שידליק וששאלתי את אמא שלי על זה היא אמרה שלסבתא מותר ועכשיו גם השלישית עושה אותו דבר, ולפי מה שהבנתי אסור להקל בזה, ובעיקרון סבתי על כסא גלגל(יכולה ללכת בקושי) ואפשר לבקש מהפיליפינית שתיקח אותה למטח (שלא רחוק בכלל) ותדליק לה את האש, האם להגיד לאמי שזה חמור מאוד ויעשו את מה שאמרתי לעיל? ב. מה לגבי הכלים והמחבתו שהנוכרית בישלה בהן וגם הדליקה את האש, מה צריך לעשות להם? תודה רבה רבה רבה!!! ותזכה למצוות!!

עישון בחדר מורים

בבית הספר בו אני מלמד ישנם מספר מורים מעשנים. בכל הפסקה הם מעשנים בחדר מורים באופן כזה שהעשן והריח מפריע מאד לנוכחים בחדר. הערנו על כך לאותם מורים מספר פעמים אך הם בשלהם. אבקש חוות דעת הלכתית בנושא. א. האם אותם מורים נוהגים כהלכה? ב. מה עלי לעשות בכדי למנוע מהם להמשיך לעשן בחדר מורים? נ.ב.- במבנה בית הספר אין פינת עישון בעיקר בגלל מצוקת חדרים ומקומות.

נטילת ידיים לאחר לקיחת דם

שלום רב שמי נעמי פרבר ואני רופאה. רציתי לברר האם לאחר שאני מבצעת בדיקת דם לילד או מבוגר יש צורך בנטילת ידיים. האם יש קשר ללבישת כפפות וכדומה