הפרשת חלה

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי January 6, 2008 | 221 views
שלום וברכה, אני עובדת במקום בו אנו מפעילים ילדים בטבע. אחד הדברים שאני עושה בכל פעילות כמעט הוא הכנת פיתות. ניסיתי לבדוק מהו שיעור הפרשת החלה אך התבלבלתי מרוב דעות.. שאלתי היא מתי אני צריכה בכלל להפריש איתם חלה בברכה? מתי בלי ברכה? ובכלל האם עלי לדאוג לכך שתמיד נפריש בכך שאני לוקחת מראש יותר קמח או שעלי לקחת כמה שאני צריכה ובאם אני ``נתקלת`` במצווה להפריש? יש לציין שהמקום בו אני עובדת אינו דתי ובלי יותר מדי מודעות למצווה והדבר תלוי בי. תודה ויישר כוח.

The Rabbi's answer

הפרשת חלה

אמנם השבתי בעבר, אך מכיון שציינת שרבוי הדעות מקשה עליך אכתוב בקצרה: בצק שעשוי מקמח של אחד מחמשת מיני דגן שיש בו לפחות 1.050 ק"ג חייב בהפרשת חלה ללא ברכה. אם יש בו כמות של למעלה מ2.250 ק"ג מברכים על ההפרשה לכל הדעות. המשקל עליו דיברתי מתייחס לקמח בלבד, ללא המים. זו מצוה גדולה להפריש חלה, אבל אם הדבר יוצר לך "בלגן" את יכולה לקחת כמות פחותה מהשיעור שהזכרתי ואז אין חיוב הפרשה בכלל. כעצה, פעם אחת תביאי כמות גדולה ותפרישי בברכה, ובשאר הפעמים תוכלי להסתפק בכמות קטנה.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 6, 2008

כריתת עץ פרי

שלום כבוד הרב. בחצר ביתי נשתל ע``י סבתי ע``ה עץ זית. בזמנו מקום שתילת העץ היה רחוק דיו כדי לא להוות מטרד. לאחר שנוספה ב``ה בניה בבית העץ מצוי עתה בפתח הבית. שורשי העץ ``מרימים`` את המרצפות בחצר ועכשיו גם במרפסת הבית. האם מותר לי לעקור את העץ? תודה.

ההלכה לגבי עצי פרי

שלום לרב עברנו לבית קרקע . בחצר הבית יש עצי פרי קיימים. מה הדין לגבהם - מותר לאכל מהפירות ???? צריך לברך (פרט לברכה על אכילת הפרי עצמו)??? להפריש מעשרות (איך???) ??? תודה רבה

ת

שלום לכבוד הרב איך עושים תרומות ומעשרות בירקות ובפירות שקונים מהשוק מהרגע שאני מכניס אותם לביתי . תודה רבה רבה נ.ב השואל ספרדי אם זה חשוב

מעשר לויים

לכבוד הרב שלום רב האם לוי חייב במעשר? אם שכני הלוי מביא לי ירק משדהו, האם אני צריך לעשרו? בברכה או בלי? תודה