גילוח

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי April 4, 2005 | 243 views
שלום לרב מי שמתגלח לפני שבת ר``ח, האם יתגלח ביום שישי (שהוא גם ר``ח) או בחמישי מכוון שיש עניין לא להתגלח בר``ח עצמו?

The Rabbi's answer

גילוח

המשנה ברורה מציין שההיתר להתגלח הוא רק ביום שישי, לקראת שבת, ולא ביום חמישי, שאז אין זה גילוח לכבוד שבת. אכן מציין המשנה ברורה את צוואת רבי יהודה חסיד שאסר להתגלח בראש חודש, וכותב שמי שנזהר בכך בכל השנה לא יתגלח ביום זה. לפני כ - 20 שנה, במקרה דומה, סבי הגרי"י פרנקל זצ"ל הורה לי לא להתגלח ביום שישי זה, שהוא ראש חודש.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 4, 2005

גבות

בס``ד, כבוד הרב: רציתי לדעת האם מותר להוציא שיערות מבין העיניים (גם בזמן העומר) כך שאדם לא יהיה חד גבה, היות והדבר מעיק ודוחה. תודה

שבועות

למה נהוג לאכול מוצרי חלב בשבועות?

זר פרחים מיובשים

שלום רב, האם מותר להניח על ראשה של תינוקת זר פרחים מיובשים בחג השבועות? אני מניחה שזר פרחים טריים אסור בכל מקרה. האם אכן כך? תודה רבה, וחג שמח!

מסיבת אירוסין בר``ח אייר

שלום לכבוד הרב. האם מותר לערוך ``מסיבת`` אירוסין מצומצמת (רק המשפחות של בני הזוג) בר``ח אייר עם מוסיקה? והאם מותר לבעל המיועד להתגלח לכבוד המאורע? בברכת ישר כוח על פעולכם.