מקלות קטורת-עבודה זרה?

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 7, 2005 | 242 views
שלום כבוד הרב. כיום מוכרים בהרבה חנויות של מוצרי המיזרח הרחוק מקלות שמדליקים אותם והם מפיצים ריח טוב,וקרוים בלשון העם ``קטורת``. מוכרים אותם בעיקרון למטרות הפצת ריח טוב, אך אני יודע שעד היום עובדי עבודה זרה בארצות הודו סין יפן ותאילאנד (מארצות אלה גם מובאות הקטורות)-מדליקים קטורות אלה ומניחים אותן לכבוד פסליהם ומולם ובתוך המקדשים שלהם. א.האם יש לאסור הדלקת קטורות אלה גם אם הדבר נעשה בשביל הפצת ריח טוב בלבד? ב.ואם יש לאסור קטורות אלה האם יש לאסור גם קטורות שנעשו בארצות אירופה או אמריקה (שם לדעתי אין עבודה זרה באמצעות קטורות)? תודה על זמנך כבוד הרב.

The Rabbi's answer

מקלות קטורת-עבודה זרה?

מבלי להכנס לשאלת תקרובת עבודה זרה, המקלות הללו לא היו חלק מעבודה זרה, אלא יוצרו כדי שיקנו אותם. יש הרוכשים לצורך עבודה זרה ויש הרוכשים לצורך הנאה מהריח. לכן אין לאסור רכישת מקלות אלו והנאה מהם, שהרי אינם עבודה זרה ממש, כך שאינך צריך לחשוש לקנות דווקא מארצות המערב.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 7, 2005

קפואירה!

לכבוד הרב שלום! קפואירה היא אומנות לחימה עתיקה שרוקדים לפי מנגינה עכשיו הנה העניין יש שיר אחד שמוזכר שם את השם מריה (אימו של יש``ו) אבל המורה שלי הוא לא מאמין במריה ואנחנו לא מאמינים בה עכשיו בדרך כלל אין אצלנו את השיר הזה שאלתי אלייך האם יש איסור לרקוד קפואירה??

תמונה של פסל

שלום לכבוד הרב. חברה שלי נתנה לי תמונות של פסלים שצילמה בצרפת ,כמדומני .(פסל של כהן גדול, דוד וגוליית וכו`). האם מותר לי להשאער את התמונות בחזקתי? תודה רבה.

בית כנסת עם פסלים?!

שלום רב אני מכיר בית כנסת שבו אני מתפלל לעיתים די רחוקות, ובו שני פסלי עץ גדולים של אריות, העומדים ליד המדרגות העולות אל ארון הקודש. האם זה בעייתי מבחינת ההלכה?

חו``ל

שלום רב, יש לי שתי שאלות הלכתיות בנוגע בחוץ-לארץ: א. אני שוהה במלון בו בכל חדר ישנו מיחם (להכנת תה וכדו`), האם מותר לי להשתמש בו? ב. קראתי פעם אצל הרב שכניסה לכנסיה מותנית בכך שהיא לא תהיה פעילה, ותשמש אך ורק כמוקד היסטורי. האם מותר להאזין לקונצרט שממוקם בכנסיה פעילה, בהנחה שלא מגיעים כמובן בשעות ה`תפילה`, ושהקונצרט הינו לא דתי בעליל? תודה רבה!, ושנשמע בשורות טובות מכל הנעשה בארץ בע``ה.