יום אידם

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 12, 2006 | 182 views
שלום במקום עבודתי ארגנו ערב יחידה בליל יום אידם (24/12 בלילה). כמובן שאין כוונתם לחגוג את יום אידם של הגויים. האם מותר/ראוי ללכת לערב היחידה בתאריך הנ``ל? תודה

The Rabbi's answer

יום אידם

אם יהיה זה ערב יחידה בלבד, ללא אזכור ליום זה, אז לא צריכה להפריע לך העובדה שזהו היום. אבל אם יהיה אזכור כלשהו, אין להשתתף באירוע.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: August 12, 2006

קפואירה!

לכבוד הרב שלום! קפואירה היא אומנות לחימה עתיקה שרוקדים לפי מנגינה עכשיו הנה העניין יש שיר אחד שמוזכר שם את השם מריה (אימו של יש``ו) אבל המורה שלי הוא לא מאמין במריה ואנחנו לא מאמינים בה עכשיו בדרך כלל אין אצלנו את השיר הזה שאלתי אלייך האם יש איסור לרקוד קפואירה??

תמונה של פסל

שלום לכבוד הרב. חברה שלי נתנה לי תמונות של פסלים שצילמה בצרפת ,כמדומני .(פסל של כהן גדול, דוד וגוליית וכו`). האם מותר לי להשאער את התמונות בחזקתי? תודה רבה.

בית כנסת עם פסלים?!

שלום רב אני מכיר בית כנסת שבו אני מתפלל לעיתים די רחוקות, ובו שני פסלי עץ גדולים של אריות, העומדים ליד המדרגות העולות אל ארון הקודש. האם זה בעייתי מבחינת ההלכה?

חו``ל

שלום רב, יש לי שתי שאלות הלכתיות בנוגע בחוץ-לארץ: א. אני שוהה במלון בו בכל חדר ישנו מיחם (להכנת תה וכדו`), האם מותר לי להשתמש בו? ב. קראתי פעם אצל הרב שכניסה לכנסיה מותנית בכך שהיא לא תהיה פעילה, ותשמש אך ורק כמוקד היסטורי. האם מותר להאזין לקונצרט שממוקם בכנסיה פעילה, בהנחה שלא מגיעים כמובן בשעות ה`תפילה`, ושהקונצרט הינו לא דתי בעליל? תודה רבה!, ושנשמע בשורות טובות מכל הנעשה בארץ בע``ה.