מחצית השקל

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי February 2, 2003 | 127 views
כמה צריך לתת במחצית השקל

The Rabbi's answer

מחצית השקל

נהגו לתת בי"ג באדר, קודם זמן מנחה, סכום לצדקה, שלושה מטבעות של כסף זכר למחצית השקל שהיו נותנים בחודש אדר לצורך עבודת בית המקדש. נותנים שלושה מטבעוץ, מפני שבתורה מופיעה המילה "תרומה" שלוש פעמים, בפרשה בה נצטווינו על מחצית השקל. נהגו לתת מבטע של כסף, ולכן בבתי כנסיות דואגים הגבאים שיהיו על השולחן שלושה מטבעות כסף, אותם רוכש כל אחד בסכום אותו הוא מניח, ואת המטבעות שקנה הוא תורם. בני עדות המזרח נוהגים לתת לצדקה מטבע בערך של 10 גרם כסף טהור, כמשקל מחצית השקל הכתוב בתורה. יש מהדרים ונותנים מחצית השקל בעד כל אחד מאנשי הבית, כולל הילדים הקטנים.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: February 2, 2003

תחפושת תוצרת חוץ

שלום רב! רציתי לשאול האם מותר להתחפש בפורים בתחפושות מתוצרת חו``ל, ולא סין, אלא דווקא מארצות נוצריות באירופה או בארה``ב, כשסביר להניח שהתחפושת הוכנה במקור עבור היום שהנוצרים מתחפשים בו (``ליל כל הקדושים`` או משהו כזה). האם מותר להתחפש בתחפושת כזו בפורים? תודה וחג שמח!

אבילות בשושן פורים

שלום לכבוד הרב. אבא של חבר נפטר בשנה שעברה בשושן פורים (אדר ב` כמובן). האם יש הנהגות מיוחדות בעליה לקבר בתאריך זה? האם בכלל עולים לקבר בשושן פורים? תודה רבה.

תענית ביום החופה 2

שלום רב לכבוד הרב! קיבלתי את תשובתך אך איני מבין את כוונת הרב וברצוני להדגיש שהחתונה אמורה ב``ה להתקיים בשבוע שלאחר חג הפורים, על כן מה דינם? שבוע טוב

פורים דמוקפות.

שלום רב, אני מתגורר בישוב במרכז הארץ וב``ה בפורים אני מתכוון לנסוע למלון בטבריה, מה הדין לגבי לגבי מועד קריאת המגילה?