מתנות לאביונים

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי November 2, 2005 | 203 views
בבית ספרינו מתקיים קיוסק שרווחיו מיועדים למתנות לאביונים. האם מי שקונה בקיוסק יצא לידי חובת מצוות מתנות לאביונים? תודה מראש!!!!!!!!!

The Rabbi's answer

מתנות לאביונים

ראשית יש לזכור שמצות מתנות לאביונים היא ביום הפורים עצמו, לא יומאים ידי חובה בנתינה שלפני היום. שנית, אם אתה מוסיף על הסכום שננקב, בודאי יצאת ידי חובה. פורים שמח
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: March 3, 2004

תחפושת תוצרת חוץ

שלום רב! רציתי לשאול האם מותר להתחפש בפורים בתחפושות מתוצרת חו``ל, ולא סין, אלא דווקא מארצות נוצריות באירופה או בארה``ב, כשסביר להניח שהתחפושת הוכנה במקור עבור היום שהנוצרים מתחפשים בו (``ליל כל הקדושים`` או משהו כזה). האם מותר להתחפש בתחפושת כזו בפורים? תודה וחג שמח!

אבילות בשושן פורים

שלום לכבוד הרב. אבא של חבר נפטר בשנה שעברה בשושן פורים (אדר ב` כמובן). האם יש הנהגות מיוחדות בעליה לקבר בתאריך זה? האם בכלל עולים לקבר בשושן פורים? תודה רבה.

תענית ביום החופה 2

שלום רב לכבוד הרב! קיבלתי את תשובתך אך איני מבין את כוונת הרב וברצוני להדגיש שהחתונה אמורה ב``ה להתקיים בשבוע שלאחר חג הפורים, על כן מה דינם? שבוע טוב

פורים דמוקפות.

שלום רב, אני מתגורר בישוב במרכז הארץ וב``ה בפורים אני מתכוון לנסוע למלון בטבריה, מה הדין לגבי לגבי מועד קריאת המגילה?