כלים לפסח

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 4, 2005 | 324 views
שלום רב! א. כיצד מכשירים מיקרוגל וכן תנור? ב. מיחם חשמלי של שבת כיצד מכשירים לפסח? ג. האם יש צורך להטביל מחבת חשמלית לשימוש? ד. כלי פלסטיק מה דינם לגבי טבילה? תודה רבה.

The Rabbi's answer

כלים לפסח

א.לכתחילה, אם אפשר להסתדר בלי מקרוגל, עדיף. אם הדבר קשה, השביתו אותו 24 שעות, נקו היטב עם חומר כימי פוגם, חשוב להקפיד במיוחד על נקיון הגומיות, שם עשוי להצטבר לכלוך, הניחו בו כוס מים עם סבון כלים ותנו למים להתאייד במקרו, פתחו את הדלת ונגבו היטב את האדים. גבי תנור, קל יותר להכשירו, אך הקפידו על נקיון כמו במקרו (השבתה, חומר כימי, גומיות), הדליקו אותו על החום הגבוה ביותר למשך חצי שעה. את תבניות התנור קשה להכשיר, עדיף להחליפן. ב. דווקא מצוי שמניחים על המיחם חלה לחימום, לכן חשוב לנקותו היטב לאחר השבתת 24 שעות, להסיר את האבנית שבו (דבר מומלץ סתם כך), למלא אותו עד סופו עם מעט סבון כלים ולתת למים לרתוח ולגלוש. את המכסה חשוב לזכור להגעיל. ג. אכן כן. ד. כלים שעומדים ברתיחה, אפשר להגעילם. כלי הגשה שיש בהם דברים קרים בלבד אם אי אפשר לרכוש חדשים אפשר להשרותם במים שלוש יממות רצופות, ולהחליף מים כל 24 שעות.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: March 4, 2005

ניקוי כלי פסח בסקוטש חמץ

שלום, לאחר שהטבלתי סיר חדש ניקיתי אותו בסקוטש משומש (שהשתמשתי בו לניקוי כלי חמץ), האם אוכל להשתמש בכלי זה בפסח או שעלי להגעיל אותו?

אירוח בפסח?

שלום כבוד הרב! אני בת 19 דתיה,ויש לי משפחה דתיה. והאחים של אבי הם חילוניים. כל חג פסח האחים של אבי באים אילנו לחג ומחללים אצלנו את החג למרות שאנו מבקשים מהם לא לעשות זאת והם לא שמים עלינו,הם נוהגים לעשות אצלנו כל מה שהם רגילים לעשות בביתם וזה ממש מצער אותנו בחג ולא נותן לנו אפשרות אמיתית לשמוח בחג. שאלתי היא האם אנחנו צריכים להזמין אותם כדי שלפחות נוכל לזכות אותם במצוות ליל הסדר ומצוות אירוח אורחים?או שאנחנו לא צריכים להזמין אותם לחג כדי שלפחות אנו נוכל לקיים את החג כראוי? בתודה מראש! שבת שלום! וחג שמח וכשר!!

שאלה לגבי מצה עשירה

שלום הרב! כל שנה קורה לי אותו דבר. אני אשכנזי שמאוד אוהב מצות עשירות. אני רוצה לקנות אותם גם לאחר הפסח אך הם כבר מורדות מהמדפים. כמובן שבפסח עצמו איני יכול לקנות אותם מחשש לחמץ. האם אני יכול להביא אותם במתנה לשכני מעדות המזרח כדי שיקנה לי אותם חזרה לאחר הפסח?? תודה מראש, דורון

ברכת האילנות

שלום האם אדם שיש לו בעיות בראיה יכול לברך ברכת האילנות כשהוא רואה את הפריחה רק בעץ אחד ורואה באותו זמן גם את העץ השני אבל לא את הפריחה בו? תודה רבה וחודש טוב