קינואה-לפסח

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי January 4, 2006 | 474 views
האם קינואה כשר לפסח? האם זה קטניות?

The Rabbi's answer

קינואה-לפסח

הקינואה גדלה באקוודור בהרי האנדים, ונקראת "אם הדגנים". צמח שהוא פרי בוטני בגובה 4 מטר. היא לא ממש דגן, אבל קוראים לה כך בגלל צורת הבישול וההכנה שלה. בחנויות טבע היא נראית כגרעינים קטנים וצהבהבים. כשמבשלים אותה הנבט מתעגל למעין זנב והיא הופכת שקופה יותר. העלים של צמח הקינואה אכילים גם כן, אך הם מגיעים לעיתים רחוקות בלבד לחנויות (גם בארה"ב). הגרעין הצנוע הזה היה הבסיס התזונתי של ממלכת האינקה . האינדיאנים קראו לה ‘The mother grain’ . היות שהיא נאכלת כמות שהיא, כתחליף ללחם (למי שיש לו בעיה עם חיטה), אבל אינה מחמשת מיני דגן, הרי שהיא כשרה לאוכלי קיטניות בלבד. בבירורים שעשיתי נאמר לי כי הגאון הרב יעקב ישעיה בלוי שליט"א, חבר הבד"ץ של העדה החרדית התיר צמח זה, אף למי שאינם אוכלי קטניות, ואחד מגופי הכשרות בארצות הברית, ציטט ממנו, שהיות שצמח זה אינו אורז ולא דוחן, אין זה קטניות. הדבר היה תמוה לי, לפי הבדיקות. שוחחתי עם הרב בלוי והוא אמר לי שהוא שמע שאומרים בשמו, אך אין זה נכון, כי הוא לא בדק אף פעם את הנושא, ואמנם שאלו אותו לפני 10 שנים, אך הוא אמר להם שאינו יודע. לכן, היות שזרעו נאכל, הוא מתאים להגדרת קטניות, ומותר לבני ספרד בלבד.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: August 4, 2006

ניקוי כלי פסח בסקוטש חמץ

שלום, לאחר שהטבלתי סיר חדש ניקיתי אותו בסקוטש משומש (שהשתמשתי בו לניקוי כלי חמץ), האם אוכל להשתמש בכלי זה בפסח או שעלי להגעיל אותו?

אירוח בפסח?

שלום כבוד הרב! אני בת 19 דתיה,ויש לי משפחה דתיה. והאחים של אבי הם חילוניים. כל חג פסח האחים של אבי באים אילנו לחג ומחללים אצלנו את החג למרות שאנו מבקשים מהם לא לעשות זאת והם לא שמים עלינו,הם נוהגים לעשות אצלנו כל מה שהם רגילים לעשות בביתם וזה ממש מצער אותנו בחג ולא נותן לנו אפשרות אמיתית לשמוח בחג. שאלתי היא האם אנחנו צריכים להזמין אותם כדי שלפחות נוכל לזכות אותם במצוות ליל הסדר ומצוות אירוח אורחים?או שאנחנו לא צריכים להזמין אותם לחג כדי שלפחות אנו נוכל לקיים את החג כראוי? בתודה מראש! שבת שלום! וחג שמח וכשר!!

שאלה לגבי מצה עשירה

שלום הרב! כל שנה קורה לי אותו דבר. אני אשכנזי שמאוד אוהב מצות עשירות. אני רוצה לקנות אותם גם לאחר הפסח אך הם כבר מורדות מהמדפים. כמובן שבפסח עצמו איני יכול לקנות אותם מחשש לחמץ. האם אני יכול להביא אותם במתנה לשכני מעדות המזרח כדי שיקנה לי אותם חזרה לאחר הפסח?? תודה מראש, דורון

ברכת האילנות

שלום האם אדם שיש לו בעיות בראיה יכול לברך ברכת האילנות כשהוא רואה את הפריחה רק בעץ אחד ורואה באותו זמן גם את העץ השני אבל לא את הפריחה בו? תודה רבה וחודש טוב