הכשרות לפסח

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי September 4, 2006 | 175 views
כבוד הרב ברצוני לברר כיצד מכשירים כיריים חשמליים , מדיח כלים , ומשטח וכיורים העשויים מקוריאן . תודה חג שמח וכשר. עדנה

The Rabbi's answer

הכשרות לפסח

כיריים חשמליות, אם מסביבן מתכת, נקו אותן עם החומר המתאים אחרי השבתה של 24 שעות, הדליקו אותן למשך מחצית השעה שיבערו, ובזהירות תערו מים רותחים על הנירוסטה מסביב. על מדיח כתבתי בעבר בהרחבה, תפעילו אותו אחרי השבתה של 24 שעות לתכנית מלאה. בסיומה, תפתחו את דלתו ותערו מים רותחים מקומקום על תקרתו. את המגשים צריכים להחליף. לגבי משטח וכיור, אחרי ניקוי, השבתה ועירוי רותחים תשתמשו בהם מכוסים.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: October 4, 2006

ניקוי כלי פסח בסקוטש חמץ

שלום, לאחר שהטבלתי סיר חדש ניקיתי אותו בסקוטש משומש (שהשתמשתי בו לניקוי כלי חמץ), האם אוכל להשתמש בכלי זה בפסח או שעלי להגעיל אותו?

אירוח בפסח?

שלום כבוד הרב! אני בת 19 דתיה,ויש לי משפחה דתיה. והאחים של אבי הם חילוניים. כל חג פסח האחים של אבי באים אילנו לחג ומחללים אצלנו את החג למרות שאנו מבקשים מהם לא לעשות זאת והם לא שמים עלינו,הם נוהגים לעשות אצלנו כל מה שהם רגילים לעשות בביתם וזה ממש מצער אותנו בחג ולא נותן לנו אפשרות אמיתית לשמוח בחג. שאלתי היא האם אנחנו צריכים להזמין אותם כדי שלפחות נוכל לזכות אותם במצוות ליל הסדר ומצוות אירוח אורחים?או שאנחנו לא צריכים להזמין אותם לחג כדי שלפחות אנו נוכל לקיים את החג כראוי? בתודה מראש! שבת שלום! וחג שמח וכשר!!

שאלה לגבי מצה עשירה

שלום הרב! כל שנה קורה לי אותו דבר. אני אשכנזי שמאוד אוהב מצות עשירות. אני רוצה לקנות אותם גם לאחר הפסח אך הם כבר מורדות מהמדפים. כמובן שבפסח עצמו איני יכול לקנות אותם מחשש לחמץ. האם אני יכול להביא אותם במתנה לשכני מעדות המזרח כדי שיקנה לי אותם חזרה לאחר הפסח?? תודה מראש, דורון

ברכת האילנות

שלום האם אדם שיש לו בעיות בראיה יכול לברך ברכת האילנות כשהוא רואה את הפריחה רק בעץ אחד ורואה באותו זמן גם את העץ השני אבל לא את הפריחה בו? תודה רבה וחודש טוב