כיסוי ראש לאישה - למה מעכב?

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי July 7, 2004 | 221 views
אני אישה נשואה הולכת עם כיסוי ראש כמובן, משתדלת גם בבית פנימה, רציתי לעת מה הגדר ההלכתי של כיסוי ראש בבית באופן כללי, האם כשאני נידה אסור לבעלי לראות את השיער(בשינה למשל ), והאם מותר לברך ברכה(על אוכל למשל), בלי כיסוי ראש ומה לגבי ברכות השחר??

The Rabbi's answer

כיסוי ראש לאישה - למה מעכב?

בתשובות קודמות באתר כתבתי אודות חיוב הכיסוי, אפשר לעיין. לגבי זמן נידות. היו שהחמירו שאסור לבעל לראות שערות אשתו בשו"ת אגרות משה (יור"ד ח"ב סי' עה) כתב להקל, מפני שמצד הדין שונה שיער משאר מקומות שבגוף, שבו נאמר מושג שלא תלכנה בשוק פרועות ראש. אך כתב שמי שמחמירה מלגלות שערה לבעלה הרי זה משובח. אפשר לברך ללא כיסוי ראש, , אך נהגו לכסות.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: August 9, 2003

אישות ופרישות

בס``ד לכבוד הרב שלום. ברצוני לשאול בעניין אישות ופרישות, שכן יש לי תהיות בחיי היום יום, כיצד לקיים שני דברים אלו בחיי היום יום. בספר ``מסילת ישרים`` כותב הרמח``ל, שאף על פי שהביאה מותרת לאדם (אדם נשוי כמובן, ובזמן שהזוג מותרים) היתר גמור, אל לו להיות מצוי הרבה אצל אישתו, כלומר שלא להרבות בביאה. כמו כן, אנו מצווים ``קדושים תהיו...`` והמפרשים מסבירים - פרושים תהיו. מאידך, האדם מצווה לקיים יחסי אישות עם אשתו, מתוקף מצוות ``פרו-ורבו``, שהיא קיום העולם, וכן מתוקף מצוות עונה, ובשנתו הראשונה לנישואין, גם מטעם מצוות ``ושימח את אישתו אשר לקח...``. כחלק ממצוות עונה, אנו יודעים שעל הגבר לספק את אישתו, כאשר היא מתקשטת לכבודו, וכד`. השאלה שלי היא, כיצד יש לפעול בין שתי המידות הללו. כלומר, בין חיי אישות, ובין חיי פרישות. לכאורה אין סתירה בין השניים, אך בחיי יש סתירה. זאת מפני שאישתי רוצה את קיום יחסי האישות בתדירות גבוהה (לכל הפחות, יותר פעמים משאני רוצה). אני משתדל שלא להרבות בקיום היחסים, מפני שאינני רוצה להרבות בהנאותיי הגשמיים (כפי שראוי לו לאדם להתנהג, ע``פ מסילת ישרים, וכן ע``פ חז``ל). אני משתדל לספק את אישתי, אך עם זאת, היא רומזת שהיא רוצה עוד... אני רוצה לקיים אורח חיים של קדושה וטהרה, אך אני מרגיש שריבוי קיום היחסים, מרבה אצלי את היצריות ואת הגשמיות. מאידך, אני רוצה שאישתי תהיה שמחה ומרוצה, ואף על פי שהיא אינה דורשת את קיום היחסים במפורש, אני חש פעמים רבות (לרוב ע``פ מעשיה, ושפת גופה) שהיא רוצה לקיים יחסי אישות. אשמח אם הרב יוכל להדריך אותי, כיצד לנהוג, בין שתי המידות הללו. תודה מראש וכל טוב.

יום החתונה

שלום לכבוד הרב. ב``ה אנחנו מתחתנים בקרוב. (שנינו ספרדים ולא מקפידים שלא להיפגש לפני החתונה). האם יש בעיה הלכתית להצטלם יחד ביום החתונה כאשר ברור שהצילומים יכללו מגע כלשהוא. בתודה מראש.

טיפול בשיער

שלום רב, אני גבר בשנות העשרים ולאחרונה התגלו אצלי בעיות בעור הקרקפת הגורמות לנשירת שיער. לשם פתרונן אצטרך לבצע בדיקה הנקראת ``טריקולוגיה`` [שיטה טבעית]. האם יהיה מותר לעבור את הבדיקה [הכוללת מעבר על הקרקפת בלבד] ע``י אישה שתעשה זאת? האם משנה גילה של אישה זאת? בתודה מראש.

כיסוי ראש

נאמר לי שכיסוי ראש הוא מן ההלכה מניין?????