מניעת אבלות

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי May 11, 2002 | 96 views
האם מותר לאימי לא לספר לסבתי שאח שלה נפטר בחו``ל. היא חוששת לבריאותה, למרות שמצבה כרגע תקין יחסית מבחינה גופנית ברם הזיכרון שלה גרוע מאד, כלומר היא מבלבלת עבר עתיד והווה.(מדברת על אנשים שנפטרו מזמן כאילו עודם בחיים, לפעמים מתבלבלת ביני לבין אימי). כיצד לנהוג בה לגבי דיני אבלות ?

The Rabbi's answer

מניעת אבלות

מצוה עליכם לא לספר לה. השולחן ערוך (יור"ד סי' תב סי"ב) פסק שמי שמת לו מת ולו נודע לו, אינו חובה שיאמרו לו. הרמ"א סובר שלבנים צריכים לומר כדי שיאמרו קדיש. בשו"ת מהר"ם שיק (או"ח סי' כו) כתב שאין להתיר להודיע רק שיש תועלת למת, ואפילו אם הוא מתפלל על החולה לא צריכים להודיע שיפסיק. איני רואה שום תועלת בכך שתאמרו לה. לבריאותה בודאי שלא יועיל הדבר. להוסיף לאחיה אין בכוחה להוסיף. אחרי שלושים אפשר יהיה לרמוז לה שתשב רגע אחד, ולא יותר.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: July 11, 2002

כיבוד ביורצייט

שלום לכבוד הרב, מה מקור המנהג להביא כיבוד לבית הכנסת ביום היורצייט על הורים? מה הנוהג כיום? תודה.

אבלות

רציתי לדעת מהם דיני האבלות שנוהגים לאחר השבעה על אח שנפטר? האם מותר להתארח בשבועות או בכלל בשבתות לפני תום החודש?האם מותר לאכול בשר במהלך החודש? וכו` ראוי לציין כי אנו משפחה ספרדית מהעדה המרוקאית.

בית חולים

האם ישנו איסור לכוהנים להיכנס לבתי חולים מסוימים? אם יש האם מותר משום חולי (לאו דוקא פיקוח נפש)או לקיום מצוות ביקור חולים?

דינים

הייתי מעוניינת לדעת האם אני יכולה להיכנס לבית קברות בהיותי על מחזור היות ויש לי אזכרה של 30 יום על מות סבי