שמירת שבת עם בן זוג חילוני

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי May 2, 2007 | 1015 views
אני שומרת שבת ונשואה לאדם שלא שומר שבת. אני משתדלת שלא לריב איתו כדי לשמור על שלום בית אך לעיתים קשה לי מאוד ואנו רבים. המריבות לא מועילות לי בשום דבר אלא להיפך רק גורעות. הדבר מציק לי מאוד ומכאיב לי. אנא ממך ייעץ לי מה עליי לעשות. איך אני יכולה לגרום לבעלי לרצות לשמור שבת? האם מחובתי כאשתו לכעוס עליו ולנסות למנוע ממנו את הנסיעה בשבת או שעליי לקבל זאת ולייחל לכך שבע``ה יחזור בתשובה. אני לא מרגישה טוב כאשר אני רבה איתו וכועסת עליו ומטיפה לו ואני לא מרגישה טוב כאשר אני לא אומרת כלום ומקבלת זאת בהכנעה כדי לשמור על שלום בית. אני רוצה לציין כי בעלי לא מוכן לשמוע ולקבל גם כאשר אני מדברת אתו ומסבירה לו בצורה יפה למה הוא צריך להמנע מנסיעה בשבת. הוא אף טוען שהוא היה מאוד רוצה שאני גם אנסע בשבת. אנא ייעץ לי מה עליי לעשות.

The Rabbi's answer

שמירת שבת עם בן זוג חילוני

קראתי בשימת לב את מילותיך ואבקש לציין נקודה אחת. את בחרת את דרך חייך, אך אינך יכולה ואינך מצווה לבחור עבורו את דרך חייו. התורה מצוה אותנו לשמור שבת, ובעשרת הדברות חויבנו להקפיד גם על שמירת שבת של ילדינו, עבדינו, ובעלי החיים שברשותנו. לא חוייבנו על שמירת שבת של ילדינו הבוגרים, וגם לא על של בני זוגנו. נכון שציוותה אותנו התורה להוכיח איש את עמיתו וכל ישראל ערבים אלו לאלו, אבל היות שאצלך פוגע הדבר בשלום בית, אל תעירי לו, השאירי לו את בחירתו, וכבדי את רצונו. זה לא אומר שאין לכם פעילויות משותפות בשבת. את הקידוש וסעודת השבת, ואת העיסוק המשותף בנושאים של פרשת השבוע שמרו ביניכם, אך אם יבחר לאחר הסעודה לנסוע, אל תעירי לו והשאירי חלק זה לתפילתך לחיים רגועים ושלווים של שמירת שבת כהלכתה.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: July 2, 2007

בייבי סיטר בשבת

שלום. האם מותר לשמור בייבי סיטר בשבת למשפחה חילונית,ולקבל את הכסף(כמובן)בחול.וגם השבת תישמר כמובן.

קבלת אורחים שנסעו בשבת

שלום לכב` הרב. 1. לצערי חלק מבני משפחתי אינם שומרי שבת. האם מותר לי לארח אותם בביתי בשבת ביודעי שהם נסעו ברכב אלי? אני אינני מזמינה מיוזמתי אורחים אם אני יודעת כי יגיעו ברכב. מה לעשות אם הגיעו אורחים בשבת ``בהפתעה`` ובאו ללא הזמנה וחיללו שבת, לבקש מהם יותר לא לעשות זאת? האם כדאי להודיע מראש, שאינני מקבלת בשבת אורחים אם הם מגיעים אלי ברכב, גם אם זה יפגע ברגשותיהם? 2. בהקשר ובהמשך לשאלה מס` 1 , במשפחתי ובעוד משפחות מכרים ישנה דילמה כיון שחלק מילדיהם שומרי שבת וחלקם לא. אלו שאינם שומרים שבת מגיעים אליהם ברכב ומסרבים להגיע לכל השבת ולישון שם. מחד, ההורים אינם רוצים שיחללו שבת בכדי לבקרם ומאידך, כאשר הם מבקשים לא הגיע ברכב אלא להישאר לכל השבת, הילדים מסרבים [``או שתקבלו אותנו נוסעים בשבת או שבכלל לא``] ואז נוצר מצב שלפעמים ההורים נמצאים לבדם בבדידות שבתות שלמות. בכך לדבריהם, הקשר עם הילדים מתרופף והם ``מאבדים`` [כלשונם] את ילדיהם. האם הם צריכים להתעקש שלא יחללו שבת ועליהם ולהישאר לבד או שמא ההנחה היא שהילדים כבר גדולים ובעלי משפחות ואדם בעוונותיו יחיה ואם הם בחרו בצורת חיים זו לא נותר אלא לכבדה... אודה מראש לתשובת כבוד הרב.

חלות על שולחן שבת

האם חל חיוב להניח את החלות על שולחן השבת (מכוסות, כמובן) לפני הקידוש, או שניתן לצרפן בזמן נטילת ידיים?

כשרות ושבת

לכבוד הרב שלום וברכה א. האם כששופכים נוזלים בשריים רותחים לכיור יש להיזהר שהאדים לא יעלו כלפי מיבש הכלים בו יש כלים חלביים או אין חשש בדבר זה? ב. האם מותר להשתמש ברשימת תפריט הארוחות בשבת. כגון לדעת איזה מאכל לאיזה ארוחה על מנת שלא יווצר בלבול. תודה וכל טוב