שבת של כדורגל

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 6, 2005 | 492 views
שלום רב במוצאי השבת הבעל``ט, אמורה נבחרת הכדורגל של ישראל, לשחק נגד נבחרת אירלנד. בארצינו זה יהיה שעה לאחר ההבדלה, אולם בארצם של האירים זה עוד טרם שהחלו ההכנות לסעודה השלישית. לפי שעון ישראל, השבת יוצאת מחר בדבלין בשעה 01.05 . היות והשדרים ואולי צוות הצילום במקום, הינם מאחבו``י, אני מבקש לדעת, האם מותרת הצפייה בשידור הישיר של המשחק?

The Rabbi's answer

שבת של כדורגל

ראשית אציין שאשיב לשאלה ההלכתית בלבד, אך תוך הסתייגות מהכותרת, נא לא לשכוח ששבת היא יום מנוחה וקדושה שנתן הקדוש ברוך הוא לישראל. למעשה, אסור להנות מחילול שבת שעושה ישראל בשבת, ואם אצלו זו עדיין שבת אינך נהנה ממעשיו. אחרי שעובר זמן במוצאי שבת (שלו) אפשר להנות ממעשיו.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: March 6, 2005

בייבי סיטר בשבת

שלום. האם מותר לשמור בייבי סיטר בשבת למשפחה חילונית,ולקבל את הכסף(כמובן)בחול.וגם השבת תישמר כמובן.

קבלת אורחים שנסעו בשבת

שלום לכב` הרב. 1. לצערי חלק מבני משפחתי אינם שומרי שבת. האם מותר לי לארח אותם בביתי בשבת ביודעי שהם נסעו ברכב אלי? אני אינני מזמינה מיוזמתי אורחים אם אני יודעת כי יגיעו ברכב. מה לעשות אם הגיעו אורחים בשבת ``בהפתעה`` ובאו ללא הזמנה וחיללו שבת, לבקש מהם יותר לא לעשות זאת? האם כדאי להודיע מראש, שאינני מקבלת בשבת אורחים אם הם מגיעים אלי ברכב, גם אם זה יפגע ברגשותיהם? 2. בהקשר ובהמשך לשאלה מס` 1 , במשפחתי ובעוד משפחות מכרים ישנה דילמה כיון שחלק מילדיהם שומרי שבת וחלקם לא. אלו שאינם שומרים שבת מגיעים אליהם ברכב ומסרבים להגיע לכל השבת ולישון שם. מחד, ההורים אינם רוצים שיחללו שבת בכדי לבקרם ומאידך, כאשר הם מבקשים לא הגיע ברכב אלא להישאר לכל השבת, הילדים מסרבים [``או שתקבלו אותנו נוסעים בשבת או שבכלל לא``] ואז נוצר מצב שלפעמים ההורים נמצאים לבדם בבדידות שבתות שלמות. בכך לדבריהם, הקשר עם הילדים מתרופף והם ``מאבדים`` [כלשונם] את ילדיהם. האם הם צריכים להתעקש שלא יחללו שבת ועליהם ולהישאר לבד או שמא ההנחה היא שהילדים כבר גדולים ובעלי משפחות ואדם בעוונותיו יחיה ואם הם בחרו בצורת חיים זו לא נותר אלא לכבדה... אודה מראש לתשובת כבוד הרב.

חלות על שולחן שבת

האם חל חיוב להניח את החלות על שולחן השבת (מכוסות, כמובן) לפני הקידוש, או שניתן לצרפן בזמן נטילת ידיים?

כשרות ושבת

לכבוד הרב שלום וברכה א. האם כששופכים נוזלים בשריים רותחים לכיור יש להיזהר שהאדים לא יעלו כלפי מיבש הכלים בו יש כלים חלביים או אין חשש בדבר זה? ב. האם מותר להשתמש ברשימת תפריט הארוחות בשבת. כגון לדעת איזה מאכל לאיזה ארוחה על מנת שלא יווצר בלבול. תודה וכל טוב