נץ

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי January 9, 2002 | 297 views
התפילה של 6.00 מסתיימת ב- 7+. שאלתי היא, כיום שעות הנץ מתחילות לעלות עד שיא החורף בו הנץ הינו קרוב ל- 7. שעות אלו של הנץ יוצרות וייצרו מצב בו אם אתפלל בזמן הרי שאלחץ מאוד להגיע לעבודתי בזמן ( וקרוב לוודאי שאספיק), אך זה לא נח לי. א. האם, לאחר שידוע לי כי התפילה לפני הנץ היא בדיעבד, אני יכול להכניס עצמי לכתחילה להתפלל לפני ע``מ שיהיה לי יותר נח להתארגן לעבודה? להספיק לאכול לפני וכדו`? ב. אם כן, האם יש לחזור על קריאת שמע בזמני הפנוי מאוחר יותר? בתודה מראש ויישר כח.

The Rabbi's answer

נץ

א. ישנו היתר לפועלים להתפלל קודם הזמן, אך כרגע השאלה עדיין לא אקטואלית, מפני שהנץ עדיין מוקדם, והיות שאתה יוצא לעבודתך יכול אתה לסיים לבד את המשך התפילה ולהספיק. ב. אינך צריך לקרוא קריאת שמע שנית, את קריאת שמע קראת בזמן של 40 דקות קודם הנץ, ובודאי שיצאת.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: February 9, 2002

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?