יעלה ויבוא בשבת מוקדמת

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי March 5, 2006 | 139 views
שלום וברכה לכבוד הרב בשבוע שעבר נתקלנו בבעיה מעניינת שרציתי לשמוע את דעת ההלכה בעניין. אנו מתפללים בחודשי הקיץ מניין מוקדם של קבלת שבת. בשבוע שעבר כזכור לרב ראש חודש סיוון חל להיות ביום ו` עצמו כאשר עמדנו להתפלל תפילת מעריב (מוקדמת כאמור) התעורר בקרבנו הספק האם עלינו לומר יעלה ויבוא או שמא מכיוון שאנו מקבלים עלינו שבת ראש חודש כבר לא חל לגבינו. רציתי לשמוע מכבוד הרב כיצג היה עלינו לנהוג. (למעשה החלטנו לא לומר) בעניין אחר רציתי לשמוע מכבוד הרב האם במהלך תפילת בר מצווה ביום עצמו שבו חתן השמחה נהפך לבר מצווה (כלומר השמחה לא נדחית) האם יש לומר תחנון בתפילה או שמא דינו כחתן ולא אומרים, והאם יש מקור כלשהוא לדין זה בברכה ובכבוד התורה

The Rabbi's answer

יעלה ויבוא בשבת מוקדמת

לעניין יעלה ויבוא, בבקר ראש חודש שאל אותי אחד ממתפללי המניין המוקדם במודיעין שאלה דומה והשבתי לו שהיות שאתם כבר מתפללים ערבית של יום ב' בסיון אל תאמרו יעלה ויבוא. (ראה בשער הציון סי' תרסח ס"ק יב). לעניין בר מצוה, אין מקור שלא לומר תחנון במאורע זה. ראיתי בסידור של הרב מרדכ אליהו שליט"א שכתב כן, אך הוא אינו מציין מקור. בבית הכנסת בו אני מתפלל בבקרים אנו אומרים תחנון, בתפילה שתישמע תפילתנו.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 5, 2006

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?