תפילת הדרך

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי February 11, 2005 | 180 views
שלום לכבוד הרב, יש לי כמה שאלות בקשר לתפילת הדרך: שמעתי כבר כמה פעמים על הצורך להתפלל תפילת הדרך כחלק מברכה. על כן רצוני לשאול: 1. כחלק מברכה אחרונה? 2. מה הקריטריונים שאני צריכה בברכה כדי שאוכל לעבור ממנה לתפילת הדרך? כלומר, בברכת בורא נפשות ניתן? או בברכת על המחיה? (הרי בבורא נשפות אין בסוף ``ברוך אתה ה`..``) 3. אם בבורא נפשות ואם בעל המחיה, מתי מדיוק מכניסים את תפילת הדרך? מתי אומרים ``יהי רצון מלפניך`` ועד איפה אומרים, ``וחננו ועננו ושמע תפילתינו``, או שממשיכים ``כי אתה שומע תפילה`` או גם מעבר לזה - חותמים את הברכה ואח``כ ממשיכים את ``ברוך אתה .. על הארץ ועל המחיה ועל הכלכה?`` 4. אני אישית מתפללת תפילת הדרך בתוך שמונה עשרה, שכן אני נוסעת 70 ק``מ לעבודתי כל בוקר. אני רוצה לדעת אם אני נוהגת נכון; אני מתחילה את ברכת שמע קולינו בשמונה עשרה, ואחרי המילים ``וחננו ועננו ושמע תפילתינו`` אני מתפללת ``יהי רצון.. שתוליכינו לשלום..`` ומגיעה עד ``ותשמע קול תחנונינו`` וממשיכה בשמונה עשרה ``כי אתה אבינו שומע תפילת כל פה, ברוך.. שומע תפילה``. סדר זה הוא נכון? בכבוד רב,

The Rabbi's answer

תפילת הדרך

את תפילת הדרך מסמיכים לברכה, ככל ברכה שאנו מסמיכים לחברתה, לכן יכולה תפילה זו להיות המשך של ברכה אחרונה, גם של ברכת בורא נפשות, שהרי ברכה זו היא ברכה אחת ארוכה. את התפילה אומרים לאחר גמר הברכה, כמו שמסמיכים את ברכת אלוקי נשמה לברכת אשר יצר. לא מכניסים את התפילה לתוך הברכה. הנוהג שלך לכלול תפילה זו בברכת שומע תפילה הוא הטוב ביותר. צאתך לשלום.
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: April 11, 2005

תפילה מהירה וניקוד המשך הבהרות

בס``ד 1) אני לא הסברתי את עצמי מספיק ברור, אצל אשכנזים בתפילה קוראים פסוק ראשון ואחרון בקול רם והשאר בלחש ומאוד מהר, על מה המתפללים מסתמכים הלכתית בקריאה מהירה זו? 2) כאשר בתפילה כתוב וירושלים כאשר האות וו הראשונה מנוקדת עם חיריק לעומת אם הניקוד הוא עם שווא מה ההבדל? איפה אפשר לקרוא בנושא לא בתוך הסידור אלא לגבי ההבדלים כמו הדוגמה שנתתי.אני מקווה שעכשיו אני ברור יותר וסליחה על הטירחה.

כשרות

שלום וברכה. 1. האם מותר לכתחילה לבשל ביצה קשה בסיר שכשרותו מוטלת בספק? 2. האם מותר לסמוך על חברת מזון לא יהודית שמעידה על מוצר כזה או אחר שלה, שאין בו שום מרכיב מן החי? 3. האם לכתחילה מותר לי, כבחור ספרדי, להתפלל שחרית ומנחה בנוסח אשכנז- שאינו אומר את סדר הקורבנות לפני כל תפילה? בברכה ובתודה רבה מראש.

ברכת כהנים

מה עדיף? להתפלל לאט ובכוונה או לעלות לברכת כהנים?

תפילה

שלום, 1. האם מותר להתפלל מנחה בשעה 12.45 בימים אלו (שעון קיץ)?אם לא,באיזה שעה כן מותר להתפלל? 2.האם מותר להתחיל חזרה של תפילת עמידה לפני שסיימו עשרה את תפילתם?