שינה בבית המדרש

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי May 5, 2002 | 66 views
בס``ד שלום לכבוד הרב לפעמים אני עייף במהלך הלימוד בכולל האם מותר לי ``לנמנם`` קצת על השולחן?? נניח 10 דקות. כך אוכל להמשיך ללא או פחות עייפות. קראתי (אני חושב בגמרא) שזה לא טוב

The Rabbi's answer

שינה בבית המדרש

נכון הוא שמי שישן בבית המדרש, באמצע לימודו, עושה תורתו קרעים קרעים (הן מבחינה רוחנית, הן מבחינה מעשית (הלימוד קטוע). אם כל כך עייף אתה עדיף שתנמנם כך, מאשר תצא החוצה. השאלה היא איך שומרים שלא ייהפך הדבר למנהג קבע..
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 5, 2002

הזכרת שמות קדושים בלימוד הגמרא

אחד``ש כת``ר ישנם מספר מקומות בגמ` אשר בהם מופיעים שמות של מלאכים או של שדים אשר בתפילות מסוימות ידוע כי אין לאמרם בפה. אני לומד בקול רם כמוזכר בגמ` עירובין. האם יש עניין לא להזכיר את השמות בפה ממש בשעת הלימוד? תודה.

שני סיומי מסכת

סיימתי מסכת לכבוד היארצייט של סבי ונעשה בעז``ה סעודה למשפחה האם אני יכול לעשות סיום ג בישיבה ע``מ לדרבן את החבר``ה הצעירים?

חגיגת סיום מסכת

שלום עליכם כבוד הרב מזה זמן מה זיכני בורא עולם ישתבח שמו לעד ללמוד עם חברותא בלילה עד תפילת שחרית. הנה מה טוב ומה נעים להתענג בתענוגי תורתינו הקדושה. רציתי לשאול את כבודו, מספר שתי שאלות: א. האם בסיום מסכת משניות אפשר לחגוג סיום מסכת ולאמר הנוסח הדרן, כולל קדיש. ב. כנ``ל השאלה לגבי מסכת גמרא בגרסת עין יעקב. תודה, כל טוב, בשורות טובות והצלחה רבה.

עשה לך רב

אם החלטתי ללכת ע``פ רב מסויים,שמחמיר במקרים מסויימים יותר מאבי האם יש מקום להקל ולנהוג כאבי.