מצוות צריכות/אינן צריכות כוונה

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי January 6, 2005 | 83 views
מה היא ההגדרה המעשית של ``כוונה`` במצוות? בברכת התורה ,ובתודה מראש. מנחם מרגושס

The Rabbi's answer

מצוות צריכות/אינן צריכות כוונה

שני סוגי כוונה יש, האחד כוונת הלב למצוה עצמה, לשים לב למה שאני עושה. הכוונה השניה היא כוונה לצאת ידי חובת המצוה, כלומר לכוון לעשות רצון ה'. ראה בדברי המשנה ברורה שהכריע לחלק בין הכוונות (סי' ס ס"ק ז-ח). ראה גם בדברי הגרש"ז אויערבך בשו"ת מנחת שלמה (ח"א סי' א).
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: June 6, 2005

הזכרת שמות קדושים בלימוד הגמרא

אחד``ש כת``ר ישנם מספר מקומות בגמ` אשר בהם מופיעים שמות של מלאכים או של שדים אשר בתפילות מסוימות ידוע כי אין לאמרם בפה. אני לומד בקול רם כמוזכר בגמ` עירובין. האם יש עניין לא להזכיר את השמות בפה ממש בשעת הלימוד? תודה.

שני סיומי מסכת

סיימתי מסכת לכבוד היארצייט של סבי ונעשה בעז``ה סעודה למשפחה האם אני יכול לעשות סיום ג בישיבה ע``מ לדרבן את החבר``ה הצעירים?

חגיגת סיום מסכת

שלום עליכם כבוד הרב מזה זמן מה זיכני בורא עולם ישתבח שמו לעד ללמוד עם חברותא בלילה עד תפילת שחרית. הנה מה טוב ומה נעים להתענג בתענוגי תורתינו הקדושה. רציתי לשאול את כבודו, מספר שתי שאלות: א. האם בסיום מסכת משניות אפשר לחגוג סיום מסכת ולאמר הנוסח הדרן, כולל קדיש. ב. כנ``ל השאלה לגבי מסכת גמרא בגרסת עין יעקב. תודה, כל טוב, בשורות טובות והצלחה רבה.

עשה לך רב

אם החלטתי ללכת ע``פ רב מסויים,שמחמיר במקרים מסויימים יותר מאבי האם יש מקום להקל ולנהוג כאבי.