הלוואה

Do you have a halachic question?

Send your question and receive a halachic answer from the Rabbi.

The question

Asked by: אנונימי May 8, 2003 | 162 views
שלום לרב האם מותר למחול על הלוואה כאשר הלווה שכח להחזיר?

The Rabbi's answer

הלוואה

בכל חוב מועילה מחילה. בהלכה מצאנו חידוש שמי שגזל מחברו לולב והשתמש בו, והנגזל מחל, יצא הגוזל ידי חובה (שערי תשובה או"ח סי' תרנח). אמנם יש דיון בפוסקים אם מועילה מחילה בלב, או שצריכים למחול בפה (קצות החושן סי' יב ס"ק א ונתיבות המשפט שם).
Answered by: הרב דוד לאו - מודיעין
Answer date: May 8, 2003

הלכות ריבית

שלום לכבוד הרב. קראתי בקיצו``שע שכתוב: ``אפילו לא פסק עמו את הריבית בשעת הלואה , אלא שהלוה לו בחינם עד זמן פלוני, או שמכר לו איזו סחורה בהקפה עד זמן פלוני, או שחייב לו בענין אחר לשלם לו, יהיה מאיזה ענין שיהיה, ובהגיע זמן הפרעון פוסק לו איזה דבר בשביל שירחיב לו את הזמן- גם זאת היא ריבית`` וכתוב בסעיף שלאחריו שגם אם זה מדעתו של הלווה אסור. מה הבעיה בעצם? הרי הלווה הסכים. מדוע יש פה הקפדה על הזמן? תודה.

כסף שנלקח ממני

שלום רב כבוד הרב... ישנם מספר שאלות בנושא כספי שנורא מעיקות עלי... א.חברתי ביקרה בביתי וגנבה ממני כסף שהיה בחדרי ובנוסף חיטטה לי בארנק כאשר ראיתי זאת שנכנסתי במפתיע לחדרי... מה עלי לעושות האם לאמר לה על הכסף?. ב הלוויתי כספים לבנות שלא החזירו לי ואני נורא מתבישת לבקש ג עשיתי בייבי סיטר וההאישה לא שילמה לי את שכרי..( אולי היא שכחה)

הכרת תודה וענין של חוב כספי

שלום לכבוד הרב! ראשית, רציתי להגיד תודה רבה לרב שהסכים לברך את חברתי רות ענת שרעבי לכבוד יום הולדתה,אם כבודו זוכר, רציתי לשלוח מכתב תודה ולא הצלחתי להשיג את הכתובת שלך, אז באמת תודה בשמי ובשם חברתי,היא מאוד שמחה על כך. שנית, רציתי לשאול אם הרב יוכל לייעץ לי איך לפנות לחברה שחייבת לי סכום כסף מסויים והיא כנראה שכחה מזה לגמרי בגלל עניינים שונים שלה (מדובר בחברה יראת-שמים) לי לא נעים לדבר על זה, ואם בכל זאת אצטרך איך אני אגיד? בתודה מראש.אילת